Skattelister 2021:

Han er Norges rikeste

Gustav Magnar Witzøe (29) er på toppen av lista over de rikeste nordmennene i 2021.

RIKEST: Laksearving Gustav Magnar Witzøe er Norges rikeste. Foto: NTB
RIKEST: Laksearving Gustav Magnar Witzøe er Norges rikeste. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag morgen er likningstallene for 2021 tilgjengelige, hvor man igjen kan se hvem som er Norges rikeste, eller sjekke hvordan ståa er hos naboen.

I fjor, altså for skatteåret 2020, var det Kjell Inge Røkke som var oppført med høyest formue i Norge.

I år er det imidlertid laksearvingen Gustav Magnar Witzøe (29) - som i fjor lå på en andreplass - som troner øverst på formuetoppen. Han har en skattbar inntekt på 1,2 milliarder og en formue på 19,8 milliarder kroner.

Witzøe er sønn av Salmar-grunnleggeren Gustav Witzøe senior. Han overførte samtlige aksjer til sønnen allerede som 13-åring. Gustav Magnar Witzøe er nå hovedeier i Salmar, en av verdens største lakseoppdrettere, gjennom investeringsselskapet Kvarv AS.

Witzøe tronet også på toppen i 2019, den gang med en formue på 20,9 milliarder.

  • Du kan bytte hva listene er sortert etter ved å trykke på ordene:

Trolig siste gang på skattelistene

På andreplass finner vi Kjell Inge Røkke, som år etter år har tronet på en soleklar førsteplass på formuetoppen. I 2021 hadde Røkke en formue på 17,8 milliarder kroner, og en skattbar inntekt på 92 millioner.

Det er trolig siste gang på en stund at dukker opp på de norske skattelistene, ettersom han i høst meldte flytting til Sveits og dermed skatter dit.

I likhet med i fjor er det oljefondssjef Nicolai Tangen som er nummer tre på lista, med en formue på 7,6 milliarder kroner.

Faller

Eiendomsinvestor Ivar Erik Tollefsen har hatt noen svært gode år, men faller betraktelig på årets formuesliste. I fjor inntok han fjerdeplassen med en formue på 7,6 milliarder kroner.

I 2021 har hans skattbare formue krympet, og med i overkant av tre milliarder i formue havner investoren på 13. plass på lista.

Også Trond Mohn faller på lista over dem med høyest inntekt i Norge. I tre år har investoren toppet inntektslistene, men i 2021 havner han på 24. plass med en inntekt på 238 millioner kroner.

FALLER: Milliardær John Fredriksen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
FALLER: Milliardær John Fredriksen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer

Fredriksen topper Kapital-liste

I høst publiserte også finansnettstedet Kapital sin liste over Norges 400 rikeste, en liste som ser noe annerledes ut enn skattelistene.

Det skyldes at Kapital rangerer etter markedsverdier, og ikke formuesverdier som skattemyndighetene bruker.

På Kapitals liste topper rederen John Fredriksen lista med svimlende 124 milliarder i formue. Han har i en årrekke bodd på Kypros og skatter dit, og finnes dermed ikke på skattelistene i Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer