Skattelistene for 2020:

Han er regjeringens rikeste

Næringsminister Jan Christian Vestre har økt formuen med 8 millioner kroner. Han flyr dermed forbi sjefen Jonas Gahr Støre, og er regjeringens klart rikeste.

RIKEST: Næringsminster Jan Christian Vestre økte formuen med 8 millioner korner i 2020, og er regjeringens klart rikeste. Foto: Kristin Svorte
RIKEST: Næringsminster Jan Christian Vestre økte formuen med 8 millioner korner i 2020, og er regjeringens klart rikeste. Foto: Kristin Svorte Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) var i flere år den rikeste på Stortinget, før han ble forbigått av Frp's Sivert Bjørnstad.

I fjor på samme tid viste tallene at Støre hadde gått åtte millioner i minus etter at han valget å sette hele formuen i banken for å unngå oppmerksomhet rundt den ved stortingsvalget.

Det medførte også en betydelig reduksjon i formue og han var da god for 53 millioner, åtte millioner mindre enn året før.

I 2020 har Støres skattbare formue sunket ytterligere til 51,4 millioner. Inntekten er samtidig på solide 2,6 millioner kroner.

Arvet millionbeløp

Støre ønsker ikke å kommentere saken.

I juni skrev Kapital at Støre arvet et tosifret millionbeløp etter sin mor Unni Støre, som sovnet inn i januar i år. Dødsboet etter Støres mor besto av bankinnskudd på drøyt 11 millioner kroner, som ble er fordelt mellom Ap-lederen og hans to søstre. I tillegg kom verdiene i aksjeselskapet Tostø, som i sommer var under avvikling.

SKATTELISTER: Det er mye tall å grave i blant skattelistene, for de som liker sånt. Dette er det du trenger å vite om den mystiske formue-posten! Vis mer

Mens Støre fikk mindre på bok, hadde næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) et svært godt år i 2020. Han har nå en formue på hele 60,5 millioner kroner. Han går dermed forbi statsministeren og er regjeringens klart rikeste.

Formuen økte med rundt 8 millioner kroner. I fjor hadde han nemlig drøyt 52 millioner kroner på bok.

Før han gikk inn i regjering var han daglig leder i familiebedriften, den norske møbelprodusenten Vestre AS.

- Skaper jobber

Regjeringens nye stjerneskudd sier formuen brukes til å skape verdier for samfunnet.

- Disse verdiene ligger stort sett i familiebedriften, bundet opp i maskiner og utstyr og sånne ting som skaper jobber. Nå har familiebedriften investert mesteparten av sparepengene og lånt 230 millioner til en ny fabrikk i Eidskog kommune i Innlandet, sier Vestre til Dagbladet Børsen.

ONLYFANS: Skattelistene for 2020 er offentliggjort. Reporter i Rød Løper, Thea Hope, var i studio for snakke om kjendisenes inntekter i corona-året 2020. Vis mer

- Jeg er stolt over å ha vært med på å videreutvikle en eksportrettet familiebedrift som investerer og skaper jobber i Norge, og jeg betaler min skatt med den største glede, fortsetter Vestre.

I tillegg til formuen hadde den ferske næringsministeren en pen inntekt på 2,8 millioner kroner fra jobben som daglig leder i familiebedriften.

Tidligere statsminister Erna Solberg (H) øker også formuen sin. Den er nå på 5,7 millione kroner. I fjor viste tallene at hun hadde 5,3 millioner på bok, ifølge skattelistene.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer