Skattelistene for 2020:

Han er regjeringens rikeste

Næringsminister Jan Christian Vestre har økt formuen med 8 millioner kroner. Han flyr dermed forbi sjefen Jonas Gahr Støre, og er regjeringens klart rikeste.

RIKEST: Næringsminster Jan Christian Vestre økte formuen med 8 millioner korner i 2020, og er regjeringens klart rikeste. Foto: Kristin Svorte
RIKEST: Næringsminster Jan Christian Vestre økte formuen med 8 millioner korner i 2020, og er regjeringens klart rikeste. Foto: Kristin Svorte Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) var i flere år den rikeste på Stortinget, før han ble forbigått av Frp's Sivert Bjørnstad.

I fjor på samme tid viste tallene at Støre hadde gått åtte millioner i minus etter at han valget å sette hele formuen i banken for å unngå oppmerksomhet rundt den ved stortingsvalget.

Det medførte også en betydelig reduksjon i formue og han var da god for 53 millioner, åtte millioner mindre enn året før.

I 2020 har Støres skattbare formue sunket ytterligere til 51,4 millioner. Inntekten er samtidig på solide 2,6 millioner kroner.

Arvet millionbeløp

Støre ønsker ikke å kommentere saken.

I juni skrev Kapital at Støre arvet et tosifret millionbeløp etter sin mor Unni Støre, som sovnet inn i januar i år. Dødsboet etter Støres mor besto av bankinnskudd på drøyt 11 millioner kroner, som ble er fordelt mellom Ap-lederen og hans to søstre. I tillegg kom verdiene i aksjeselskapet Tostø, som i sommer var under avvikling.

Mens Støre fikk mindre på bok, hadde næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) et svært godt år i 2020. Han har nå en formue på hele 60,5 millioner kroner. Han går dermed forbi statsministeren og er regjeringens klart rikeste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer