- Han kan få jobb i oppvasken

Serveringsbransjen skriker etter arbeidskraft, og nå tilbyr utelivstopp i Oslo ekstrajobb til næringsministeren.

JOBBTILBUD: Skulle Jan Christian Vestre ønske seg litt nye utfordringer, kan han få jobb i oppvasken i Oslos serveringsbransje. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
JOBBTILBUD: Skulle Jan Christian Vestre ønske seg litt nye utfordringer, kan han få jobb i oppvasken i Oslos serveringsbransje. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Jeg vil gjerne spørre Vestre om han vil ha ekstrajobb. Han kan få ekstrajobb hos oss. Han kan få en jobb i oppvasken, sier Nevzat Arikan, leder av Rodeløkka Invest, til Børsen.

Jobbtilbudet til næringsminister Jan Christian Vestre er ikke tatt ut av løse lufta, for utelivsbransjen sliter kraftig med å få rekruttert nok folk.

At det er nettopp næringsministeren Arikan tilbyr jobb, er ikke helt tilfeldig. Før jul var ministeren i møte med aktører i utelivet i Oslo, for å høre hva de ønsket seg av regjeringen.

Fokuset den gang var regjeringens bebudede lønnsstøtteordning, for å avhjelpe bedriftene under en svært krevende pandemisituasjon, men nå er det altså andre ting som brenner.

Tirsdag sendte Børsen en forespørsel til næringsministeren om han vil respondere på Arikans jobbutspill. Han har så langt ikke besvart våre henvendelser.

6000 ansatte borte

I løpet av pandemien har serveringsbransjen mistet flere tusen ansatte. Torsdag kom Osloanalysen, en rapport fra Oslo Handelsstands Forening, som viste at serveringsbransjen i Oslo har mistet over 6000 ansatte siden 2019.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.