- Han kan få jobb i oppvasken

Serveringsbransjen skriker etter arbeidskraft, og nå tilbyr utelivstopp i Oslo ekstrajobb til næringsministeren.

JOBBTILBUD: Skulle Jan Christian Vestre ønske seg litt nye utfordringer, kan han få jobb i oppvasken i Oslos serveringsbransje. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
JOBBTILBUD: Skulle Jan Christian Vestre ønske seg litt nye utfordringer, kan han få jobb i oppvasken i Oslos serveringsbransje. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Jeg vil gjerne spørre Vestre om han vil ha ekstrajobb. Han kan få ekstrajobb hos oss. Han kan få en jobb i oppvasken, sier Nevzat Arikan, leder av Rodeløkka Invest, til Børsen.

Jobbtilbudet til næringsminister Jan Christian Vestre er ikke tatt ut av løse lufta, for utelivsbransjen sliter kraftig med å få rekruttert nok folk.

At det er nettopp næringsministeren Arikan tilbyr jobb, er ikke helt tilfeldig. Før jul var ministeren i møte med aktører i utelivet i Oslo, for å høre hva de ønsket seg av regjeringen.

Fokuset den gang var regjeringens bebudede lønnsstøtteordning, for å avhjelpe bedriftene under en svært krevende pandemisituasjon, men nå er det altså andre ting som brenner.

Tirsdag sendte Børsen en forespørsel til næringsministeren om han vil respondere på Arikans jobbutspill. Han har så langt ikke besvart våre henvendelser.

MØTE: I desembe møtte næringsminister Jan Christian Vestre (t.v.) representanter for utelivet, deriblant Nevzat Arikan (i midten). Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
MØTE: I desembe møtte næringsminister Jan Christian Vestre (t.v.) representanter for utelivet, deriblant Nevzat Arikan (i midten). Foto: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer

6000 ansatte borte

I løpet av pandemien har serveringsbransjen mistet flere tusen ansatte. Torsdag kom Osloanalysen, en rapport fra Oslo Handelsstands Forening, som viste at serveringsbransjen i Oslo har mistet over 6000 ansatte siden 2019.

Mange av de som har skiftet beite var godt kvalifiserte arbeidstakere.

Den prekære situasjonen har gjort at Arikan, som drifter flere restauranter og serveringssteder i Oslo, har måtte innskrenke åpningstida på søndager og mandager på flere av sine steder.

Tirsdag kom også Norges Bank med sin Regionale rapport, der 300 bedrifter og organisasjoner rapporterer om hva de tror om den økonomiske utviklingen og utsiktene.

Der heter det at over halvparten av bedriftene har problemer med å få tak i arbeidskraft.

- Enorm mangel

- Vi mistet masse mennesker til andre bransjer under pandemien, delvis fordi Nav tvang dem til å søke annet arbeid. Flere tusen personer har aldri kommet tilbake. Vi skal fylle alle de hullene, og så er det mange nye steder som har etablert seg, sier Arikan, og sukker:

- Det er en enorm mangel på arbeidskraft.

SLÅR ALARM: Nevzat Arikan, Rodeløkka Invest. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
SLÅR ALARM: Nevzat Arikan, Rodeløkka Invest. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer

Det dreier seg både om kvalifisert arbeidskraft og arbeidskraft generelt, ifølge Arikan.

- Vi jobber med Nav om dette, men vi får ikke tak i folk. Jeg har sett tall som sier at det mangler 10 000 i hele Norge. Da kan ikke ministere og regjering sitte og se på. De må gjøre noe, sier Arikan.

- Utfordrende

Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen skriver i en e-post til Børsen at den lave arbeidsledigheten først og fremst er positiv for norsk økonomi og norske arbeidstakere.

- Men så vet vi også at mange bedrifter som Rodeløkka Invest har problemer med å få tak i kvalifiserte folk, og det er utfordrende, skriver Persen.

Hun mener det finnes mange muligheter for å avhjelpe situasjonen, men at det ikke finnes en rask og effektiv løsning som passer for alle.

- Arbeidsgivere må først og fremst sørge for at arbeidsplassen er attraktiv med gode betingelser. Hele og faste stillinger skal være normen, men det skal også være mulig å ansette på deltid eller midlertidig når behovet er dokumentert, sier Persen.

- Finnes ikke mennesker

Serveringsnæringen i hovedstaden har alltid hatt et høyt innslag av arbeidstakere fra andre europeiske land, men også det er krevende nå.

- Vi klarer ikke rekruttere fra europeiske land. En del kan ikke bra nok engelsk, og så har det blitt dyrt i Norge, sier Arikan, og peker spesielt på bokostnader i hovedstaden.

Han etterlyser også at det gjøres lettere å rekruttere arbeidstakere fra land utenfor EU, og at det er noe som må til om de skal klare å få de hendene de trenger.

- Det finnes ikke mennesker i Norge. Det er ingen arbeidsledighet. Når du ikke kan velge i arbeidssøkere, krever de som er igjen sitt. De går til dem som gir dem høyest lønn.

- Ta inn ungdom!

Arbeidsminister Persen sier at UDI aktivt jobber med å få ned saksbehandlingstida for arbeidsinnvandrere fra tredjeland, men at det også kan gjøres ting her hjemme.

- Arbeidsmarkedspolitikken har en særlig viktig rolle å spille i denne situasjonen. Hver dag, i alle deler av landet, hjelper NAV de som trenger det med å bli mer attraktive i arbeidsmarkedet. Det betyr både veiledning til opplæring, og det stilles klare krav om jobbsøking, sier Persen.

- Hva tenker du om situasjonen de står i når de blir tvunget til å ha begrenset åpningstid på grunn av mangel på arbeidskraft?

- Det er ikke kjekt å høre om bedrifter som må begrense åpningstida fordi de ikke får tak i folk, sier Persen.

Hun oppfordrer samtidig Rodeløkka Invest og andre som sliter med å få nok folk på jobb til å benytte den arbeidskraften som faktisk finnes.

- Arbeidsgiverne må tenke en ekstra gang på hvordan de kan bruke søkerne de får, også de som har litt annen kompetanse og erfaring. Jeg oppfordrer også arbeidsgivere til å ta inn ungdom i sommerjobb. Mange unge har gått glipp av denne muligheten gjennom pandemien, sier Persen.

Det er uansett et langt lerret som skal blekes om serveringsbransjen skal få inn alle de ansatte de må ha igjen.

- Hvis man kan tilrettelegge nå så kan vi kanskje klare å få tak i så mange vi må ha før neste sommer, sier Arikan.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer