- Han må få ut fingeren!

Det er på høy tid at arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen får på plass en godkjenningsordning for bilvask, mener Virke.

MÅ HANDLE: Virker krever at Torbjørn Røe Isaksen nå for på plass en godkjenningsordning for bilvask. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
MÅ HANDLE: Virker krever at Torbjørn Røe Isaksen nå for på plass en godkjenningsordning for bilvask. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Nå er det viktig at han får ut fingeren!

Iman Winkelman, leder for Virke Servicehandel, er krystallklar på at arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) nå må gjøre ord om til handling for å hjelpe de seriøse aktørene i bilpleiebransjen.

Milliontap

En rapport fra samfunnsøkonomisk analyse viser at svart omsetning innen bilvask kan beregnes til mellom 114 og 267 millioner kroner i året.

Dagbladet har gjentatte ganger de siste sju åra skrevet om de lovløse tilstandene i bilpleiebransjen. Vi har skrevet om livredde polske ansatte, slaver, uverdige boforhold med utedo midt i bilvaskehallen, og etterforskning av organisert kriminalitet.

Nylig var Børsen med da Røe Isaksen besøkte den hvite aktøren Møller Medvind på Alnabru. Der sa ministeren at vi trenger klarere og tøffere tiltak.

- Jeg er villig til å vurdere alle gode forslag, sa Røe Isaksen, og viste blant annet til obligatoriske HMS-kort, godkjenningsordning, lønnstyveri og å skjerpe straffansvaret.

Utfordrer ministeren

Det er her Røe Isaksen blir utfordret av Virke. Winkelman viser til at allerede for ett år siden fikk departementet et grovutkast til en ny forskrift, en godkjenningsordning for bilvask, på bordet. Siden har det tilsynelatende skjedd lite, og det er dette forslaget Virke nå mener Isaksen må gripe fatt i umiddelbart.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer