- Hån mot arbeidsfolk

Samtidig som regjeringen skrur til coronatiltakene mister permitterte og arbeidsledige de ekstra rettighetene de har fått under coronakrisen. SV-leder Audun Lysbakken trygler regjeringen om å tenke seg om en gang til.

BEKYMRET: En arbeidsledige som tjente 250.000 kroner taper 3666 kroner i måneden i dagpenger når «coronabonusen» fases ut. SV-leder Audun Lysbakken advarer mot å tro at krisen er over. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
BEKYMRET: En arbeidsledige som tjente 250.000 kroner taper 3666 kroner i måneden i dagpenger når «coronabonusen» fases ut. SV-leder Audun Lysbakken advarer mot å tro at krisen er over. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er en hån mot arbeidsfolk, hvis ikke regjeringen snur. Det vil vise at denne regjeringen ikke ser vanlige arbeidsfolk når den økonomiske krisen skal bekjempes, sier en opprørt SV-leder Audun Lysbakken.

Han slår nå alarm om situasjonen for permitterte og arbeidsledige når de midlertidige «corona-ordningene» opphører 1. november og ved nyttår.

Det var «firerbanden» på Stortinget, bestående av Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Senterpartiet og SV, som i våres tok grep og styrket rettighetene til permitterte og arbeidsledige.

Coronaen hadde akkurat kommet til Norge og titusenvis ble sendt ut av arbeidslivet. Derfor fikk arbeidsledige 80 prosent av lønnen i dagpenger opp til 3G (G=100.000 ca.) mot 62,4 prosent til vanlig. Firerbanden fikk også senket minsteinntekten fra 1,5 til 0,75G for å kunne søke dagpenger.

Fattige taper tusenvis

Ordningene var hele tiden ment å være midlertidige, derfor fases den senkede minsteinntekten ut 1. november, mens de økte dagpengene forsvinner 1. januar.

Men utfasingen var under en forutsetning av at krisen var over, framholder SV-leder Audun Lysbakken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer