Handelsboom: - Går som hakka møkk

Turister handler som aldri før. Kronekursen løfter kjøpekraften, melder reiselivsaktører.

MANGE: Cruiseturistene vender tilbake med økt styrke i Stavanger (bildet) og andre norske kystmål. Det gir mynt i kassa hos lokalt næringsliv. Foto: Shad Madian / Dagbladet
MANGE: Cruiseturistene vender tilbake med økt styrke i Stavanger (bildet) og andre norske kystmål. Det gir mynt i kassa hos lokalt næringsliv. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Ja, vi ser en økning. Det går som hakka møkk, det går helt i hundre i havna her.

Det sier cruise manager i Visit Region Stavanger, Line Murphy. Mens hun snakker med Børsens journalist på telefonen står hun på havna i Sandnes sentrum og geleider amerikanske turister inn og ut av shuttlebusser, ulastelig antrukket i vikingklær, ifølge henne selv.

Stavanger og Sandnes har i år en kapasitet på 650 000 cruiseturister. Og med en stadig synkende kronekurs, gir det gode penger i kassa for de to byene i sør.

Knuser cruise-myte

- Vi har ikke konkrete tall, det er et komplekst bilde. Men antall cruisegjester går opp, og vi har en økning i antall aktører som selger cruise. Så det indikerer noe, sier Murphy, som også leder nettverket for cruiseaktører i regionen.

- Det er en myte at cruiseturister ikke bruker penger. De er viktige, det er mange aktører her som lever utelukkende på grunn av dem. Og at de nå bruker mer penger på grunn av kronekursen, er helt kanon, tilføyer Murphy.

Murphys påstand støttes av Gunhild Vevik, kommunikasjonssjef i Visit Region Stavanger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer