Handelsenighet mellom Kina og USA

USA avlyser toll på kinesiske varer, mens Kina øker sin import av amerikanske produkter.

ENIGE: President Donald Trump og president Xi Jinping er enige om første steg i en handelsavtale. Foto: Brendan Smialowski / AFP / NTB scanpix
ENIGE: President Donald Trump og president Xi Jinping er enige om første steg i en handelsavtale. Foto: Brendan Smialowski / AFP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kina og USA er enig om det som omtales som første fase av en ny handelsavtale.

Første fase innebærer at USA avlyser toll som var varslet på kinesiske varer fra førstkommende søndag. I bytte øker Kina sin import av amerikanske produkter, opplyser president Donald Trump og Kinas visehandelsminister Wang Shouwen.

- Vi starter forhandlinger rundt fase to av handelsavtalen umiddelbart, i stedet for å vente til etter 2020-valget. Dette er en utmerket avtale for alle, skriver Trump på Twitter.

- Svært stor

Presidenten omtaler fredagens enighet som omfattende.

- Vi er enig med Kina om en svært stor fase én-avtale. Kina har gått med på mange strukturelle endringer og stor import av jordbruksprodukter, energi og industriprodukter, samt mye mer. Den eksisterende tollen på 25 prosent forblir som den er, og toll på 7,5 prosent blir lagt på mye av de øvrige varene, skriver Trump.

Wang sier på en presseorientering i Beijing at enigheten innebærer at amerikansk toll på kinesiske varer blir gradvis utfaset.

Visefinansminister Liao Min sier at Kina ikke kommer til å innføre ny toll på amerikanske produkter som var varslet som svar på USAs varslede, men nå avlyste, toll 15. desember.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer