Dagens Næringsliv

Handler i utlandet utelatt fra oversikt

Flere handler ble utelatt fra den omfattende oversikten over Sindre Finnes' aksjehandler, mens kona Erna Solberg var statsminister.

ERKJENNER «ALVORLIGE FEIL»: Erna Solbergs ektemann Sindre Finnes gjennomførte over 3600 aksjehandler i perioden mens kona satt som statsminister. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
ERKJENNER «ALVORLIGE FEIL»: Erna Solbergs ektemann Sindre Finnes gjennomførte over 3600 aksjehandler i perioden mens kona satt som statsminister. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag ble Sindre Finnes' egen oversikt over handler i aksjer og andre verdipapirer mens kona Erna Solberg (H) var statsminister, lagt fram.

Der kom det fram at han hadde gjort totalt 3640 handler i perioden.

Lørdag kveld melder Dagens Næringsliv at denne lista var ufullstendig.

Fra 2014 til 2020 investerte Finnes i utenlanske selskaper, skriver avisa, og i 2011 ble forvaltningen av disse overført til Sveits, der han siden har fått hjelp av en forvalter med å handle aksjer registrert i andre land og utenlandsk valuta.

Disse investeringene, skriver DN, ble utelatt i oversikten som ble lagt fram fredag.

«Alvorlig tillitsbrudd»

Det ble en tidvis tårevåt affære på Stortinget, da Høyre-lederen orienterte om ektemannens aksjehandel.

- Dette er selvfølgelig veldig vanskelig og vondt. Jeg er fortsatt glad i Sindre, og vi har vært et par lenge. Det er vanskelig at på et viktig område for meg som politiker, så har ikke han vært ærlig, sa Solberg til Børsen.

Hun kalte ektemannens aksjehandel «et alvorlig tillitsbrudd».

- Som alle kan se har denne lista vært omfattende. Sindre har handlet langt mer enn han fortalt meg og Statsministerens kontor. Det er alvorlig, sa hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.