Sindre Finnes

Handlet for 125 millioner

I løpet av åtte år i statsministerboligen kjøpte og solgte Sindre Finnes aksjer og verdipapirer for cirka 125 millioner kroner.

STORHANDEL: Sindre Finnes handlet for 125 millioner da Erna Solberg var landets statsminister. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
STORHANDEL: Sindre Finnes handlet for 125 millioner da Erna Solberg var landets statsminister. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Det viser en beregning som Dagens Næringsliv har gjort, etter at Sindre Finnes sendte en liste over alle handlene til Stortingets kontrollkomité fredag.

Den nye oversikten oppgir også hvor mye penger Finnes brukte på såkalte derivater. Derivat er et verdipapir hvor verdien er eksakt bestemt av verdien til noe annet. Verdien til kan være bestemt av en aksje, obligasjon, valuta, vare eller hvilket som helst annet verdifullt objekt.

Finnes kjøpte i all hovedsak bull- og bearprodukter, som er veddemål på om en kurs skal stige eller falle.

Til sammen utgjør handlene i derivater om lag en tredel av Sindre Finnes' handler. Veddemålene på at Oslo Børs skulle falle utgjorde om lag 5,7 millioner kroner av den totale handelen, viser avisas beregning. Dette inkluderer ikke veddemål i forbindelse med aksjer eller andre indekser.

Erna Solberg har tidligere uttalt at nøyaktige beløp ikke er vesentlige for å fastslå hennes habilitet, og har argumentert for at kortsiktig handel uansett gjør henne inhabil.

Aksjen Finnes handlet desidert mest i er Norsk Hydro. Her hadde han en omsetning på 18 millioner kroner i åra Erna Solberg var statsminister, ifølge den oppdaterte aksjelista fra Finnes.

Sindre Finnes har via sin advokat Thomas Skjelbred understreket at Finnes ikke har handlet basert på innsideinformasjon - verken fra jobben eller som følge av at Erna Solberg var landets statsminister.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer