Håner milliardær etter heftig krangel

Kjell Inge Røkke svarer med syrlig stikk i kjølvannet av Akers storoppkjøp i Solstad Offshore.

BLADET FRA MUNNEN: Aker-eier Kjell Inge Røkke avfeier kritikken fra Christen Sveas. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
BLADET FRA MUNNEN: Aker-eier Kjell Inge Røkke avfeier kritikken fra Christen Sveas. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Vis mer
Publisert

De siste ukene har det stormet rundt Kjell Inge Røkke og Akers rolle etter sistnevnte selskaps storoppkjøp i Solstad Offshore.

Underveis i den pågående maktkampen om selskapet har investor Christen Sveaas og hans investeringsselskap Kistefos fyrt av en rekke kraftsalver mot Aker.

Beskyldningen fra Sveaas er at selskapet har tappet Solstad Offshore for verdier.

Røkke, som hevder at storoppkjøpet i Solstad Offshore ble gjort for å sikre gjennomføringen av refinansieringen i selskapet, har hittil ligget lavt i terrenget.

- Bryr meg ikke

Nå tar han bladet fra munnen og serverer et syrlig stikk i retning Sveaas. Det gjør han overfor Dagens Næringsliv.

- Jeg får gjøre det som er ansvarlig og riktig for Aker og Solstad Offshore. Og hva Christen Smeaas, Sveaas eller hva han heter, mener, bryr jeg meg ikke om. Vi vanker ikke i noe felles miljø. Vi har møtt hverandre to ganger de siste ti åra. Han får lov å mene hva han vil og pressen får skrive hva de vil. Jeg vet at vi har gjort det riktige, det ansvarlige og det skikkelige for Solstad Offshore, sier Røkke til avisa.

Med oppkjøpet på nærmere 400 millioner kroner har Aker drøyt 27 millioner aksjer i rederiselskapet Solstad Offshore, noe som har økt eierandelen til 32,9 prosent.

- Ikke popularitetskonkurranse

Kjernen i Kistefos' kritikk har vært at avtalen som rydder opp i Solstads gjeld, forskjellsbehandler aksjonærene til fordel for Aker. Sistnevnte selskap har avvist kritikken.

- De som har stått på sidelinjen, og vil stå på sidelinjen i resten av Solstads historie, får mene hva de vil. Jeg driver ikke en popularitetskonkurranse, jeg driver ansvarlig forvaltning av penger og selskap, sier Røkke til DN.

Sveaas og Kistefos-sjef Bengt Rem «ser ingen grunn» til å kommentere Røkkes uttalelser, opplyser Rem til DN.