Håner Tesla: - Plastikk

Jan Petter Sissener er ikke overrasket over nedgangen til Elon Musks bilprodusent, som har falt 65 prosent i verdi i 2022.

IKKE IMPONERT: Investor Jan Petter Sissener mener Tesla nå har tapt forspranget, og at de største bilprodusentene har bedre biler. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet
IKKE IMPONERT: Investor Jan Petter Sissener mener Tesla nå har tapt forspranget, og at de største bilprodusentene har bedre biler. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet Vis mer
Publisert

Norges mest kjente «Tesla-shorter» Jan Petter Sissener har tidligere tapt mange titalls millioner på å satse på at bilselskapet skal ned i verdi.

Men 2022 har vært et strålende år for dem som ikke har tro på Elon Musks elektriske biler.

Siste børsdag i året var fredag fasiten er at Tesla har falt 65 prosent på ett år. Og nå er det tilbakebetalingstid for Sissener, som på spørsmål om han har sluttet å shorte Tesla nesten ikke kan få sagt nei nok ganger.

- Nei, nei, nei, nei, nei, forsikrer Sissener sittende på kontoret sitt i Oslo sentrum.

Shorthandel er en strategi som benyttes når en investor forventer at en aksje skal falle. Det har vært en dårlig strategi når det gjelder Tesla de siste årene. Verdien har vokst inn i himmelen og Elon Musk var på et tidspunkt verdens rikeste mann takket være bilprodusenten.

- Mercedes er fantastisk

- Har det som har skjedd med Tesla-aksjen i år vist at du har hatt rett hele tida?

- «The jury is still out», sier Sissener, som fortsatt omtaler Tesla som veldig høyt vurdert tross det enorme fallet.

- Tesla hadde et teknologisk forsprang, og har det kanskje fremdeles, men «plastic er ikke fantastisk» og Tesla er mye mer plastic enn en Mercedes, sier Sissener.

Investoren trekker blant annet fram Mercedes' nye el-suv EQS som Elbil24.no omtalte som en ny målestokk og ga full score da de testet den i høst.

- Jeg syns de nye elbilene fra Mercedes er fantastiske biler, sier Sissener, som altså tror Tesla-fallet handler om harde realiteter:

Konkurransen har blitt langt hardere for Musks bilimperium.

40 mill i 2022

Det er bare én ting Sissener nå angrer på når han ser tilbake på investeringene i Tesla det siste året. Han skulle vært mye tøffere.

- Hvor mye har du tjent på shorten i år?

- I år har vi tjent 40 millioner kroner, inkludert urealisert, forteller Sissener, men det tallet mangler sist ukes Tesla-ras.

- Hvor mye penger er det for selskapet ditt?

- Ikke så mye. Jeg skulle gjerne ønske at vi hadde shortet mye mer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer