Håner Tesla: - Plastikk

Jan Petter Sissener er ikke overrasket over nedgangen til Elon Musks bilprodusent, som har falt 65 prosent i verdi i 2022.

IKKE IMPONERT: Investor Jan Petter Sissener mener Tesla nå har tapt forspranget, og at de største bilprodusentene har bedre biler. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet
IKKE IMPONERT: Investor Jan Petter Sissener mener Tesla nå har tapt forspranget, og at de største bilprodusentene har bedre biler. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet Vis mer
Publisert

Norges mest kjente «Tesla-shorter» Jan Petter Sissener har tidligere tapt mange titalls millioner på å satse på at bilselskapet skal ned i verdi.

Men 2022 har vært et strålende år for dem som ikke har tro på Elon Musks elektriske biler.

Siste børsdag i året var fredag fasiten er at Tesla har falt 65 prosent på ett år. Og nå er det tilbakebetalingstid for Sissener, som på spørsmål om han har sluttet å shorte Tesla nesten ikke kan få sagt nei nok ganger.

- Nei, nei, nei, nei, nei, forsikrer Sissener sittende på kontoret sitt i Oslo sentrum.

Shorthandel er en strategi som benyttes når en investor forventer at en aksje skal falle. Det har vært en dårlig strategi når det gjelder Tesla de siste årene. Verdien har vokst inn i himmelen og Elon Musk var på et tidspunkt verdens rikeste mann takket være bilprodusenten.

- Mercedes er fantastisk

- Har det som har skjedd med Tesla-aksjen i år vist at du har hatt rett hele tida?

- «The jury is still out», sier Sissener, som fortsatt omtaler Tesla som veldig høyt vurdert tross det enorme fallet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer