Håner Trump-kort

Tidligere Trump-rådgiver Steve Bannon har ikke sansen for den nye satsingen til Donald Trump.

IKKE IMPONERT: Donald Trumps tidligere sjefstrateg langer ut mot ekspresidentens nye satsing. Foto: MANDEL NGAN / AFP / NTB
IKKE IMPONERT: Donald Trumps tidligere sjefstrateg langer ut mot ekspresidentens nye satsing. Foto: MANDEL NGAN / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg orker ikke mer. Han er en av de største presidentene i historien, men folka han samarbeider med - og alle i kommunikasjonsteamet nede ved Mar-a-Lago … - vi er i krig - bør sparkes i dag, sier Steve Bannon på podkasten sin «War Room».

Det er den nye NFT-kolleksjonen «Donald Trump Digital Trading-cards» som får Bannon til å se rødt.

Torsdag avslørte USAs tidligere president Donald Trump kolleksjonen av de digitale kortene av ham selv.

Solgt ut

Kortene, som ble lansert til 99 dollar per stykk, har allerede solgt ut, skriver Coindesk.

Ifølge New York Times skal inntektene fra kortsalget gå rett i Trumps egen lommebok, fremfor finansiere presidentkampanjen hans fram mot valget i 2024.

Steve Bannon var en av Donald Trumps viktigste rådgivere og hadde rollen som valgkampsjef i Trumps kampanje og sjefstrateg i Det hvite hus før han i august 2017. I etterkant er han kjent for flere offentlige konflikter med Trump og andre tidligere kolleger i Det hvite hus, og var blant annet kilde for flere Trump-kritiske bøker.

Bannon ble i oktober dømt til fire måneders fengsel for å ha unnlatt å rette seg etter et krav om å delta under en av granskningskomiteens høringer. Dommen kan imidlertid ankes.

Men også flere andre Trump-tilhengere, som har stått mer eller mindre last og brast med presidenten gjennom flere år, er nå kritiske til kryptokunsten fra den tidligere presidenten.

Overskygger alt

Både Trumps tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn mener folk må få sparken, mens den konservative radioverten John Cardillo slår fast at lanseringen «overskygger alt», skriver Rolling Stone.

Likevel må Trumps kryptokunst sies å være en suksess etter lanseringen torsdag. De 45 000 digitale kunstverkene ble utsolgt før helga, og enkelte av dem skal ha blitt solgt for hele 8000 dollar - altså 80 000 kroner.

Trump blir spesielt latterliggjort fordi han i forkant av lanseringen omtalte slippet som «en stor kunngjøring».

Cowboy og astronaut

«Mine offisielle Donald Trump Digital Trading-kort er her. Disse begrensede antall kortene er kunst av mitt liv og min karriere», skriver 76-åringen.

Trump forklarer at kryptokunsten er «veldig lik baseball-kort, men forhåpentligvis mye mer spennende».

Kunsten man kan kjøpe til 99 dollar er bilder av ansiktet til Trump satt på kroppen til blant andre en astronaut og en cowboy.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer