Håner Vesten: - Absurd

Flere melder at Gazprom står bak en video som håner Vesten. Alt tyder på noe annet, og nå snakker mannen som angivelig står bak ut om hvorfor han lagde den.

SIRKULERT: Denne videoen har fått flere hundre tusen visninger på Twitter, og er omtalt av flere medier som en «Gazprom-video». Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Energikrisen herjer i Europa, som stålsetter seg for en tøff vinter på grunn av den stadige usikkerheten rundt russisk gassforsyning framover.

At den russiske statlige gassgiganten Gazprom nylig valgte å stenge rørledningen Nord Stream 1 på ubestemt tid, har virkelig fått alarmen til å gå.

«Vinteren vil bli lang»

De siste dagene har en video, som flere hevder at Gazprom står bak, sirkulert på Twitter og blitt omtalt i vestlig media. På Twitter er den vist flere hundre tusen ganger.

Videoen viser en Gazprom-ansatt som vrir en bryter til null. Trykkmåleren faller, før en hvit issky glir inn i bildet – «Europa» er plutselig dekket av hvit snø. «Og vinteren vil bli lang», synger en kvinnestemme til en melankolsk melodi.

Videoen ligger blant annet på YouTube.

- Gazprom håner Vesten

Klippet blir av flere tolket som at den russiske gassgiganten håner Europa før det som blir en svært krevende vinter som følge av gassmangel.

Sky News Australia og de britiske tabloidgigantene Daily Mail og Evening Standard har omtalt den, og skriver at Gazprom står bak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer