Hansa-sjef går på dagen

Toppsjef i Hansa Borg og Solera, Lars Giil, går på dagen.

SLUTTER: Lars Giil er ferdig i Hansa, etter å ha vært ansatt der siden 2007. Foto: Hansa Borg
SLUTTER: Lars Giil er ferdig i Hansa, etter å ha vært ansatt der siden 2007. Foto: Hansa Borg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lars Giil, administrerende direktør i Hansa Borg og Solera, fratrer sin stilling med virkning fra i dag.

Det skriver selskapet selv på sine nettsider.

SMUGLING: To nordmenn er siktet for smugling av alkohol fra Tyskland og inn i Sverige. Foto: Polisen Vis mer

- Udramatisk

Giil har vært administrerende direktør siden 2018, og har vært ansatt i selskapet siden 2007. Hansa Borg Bryggerier ble kjøpt opp av Royal Unibrew i 2022, og Giil ble da direktør for Royal Unibrews norske virksomhet.

- Både selskapet og Lars ser et fremtidig behov for en leder som kjenner Royal Unibrews kultur og fremtidige mål fra innsiden. Lars vil ta sitt neste karrieresteg utenfor Royal Unibrew Group, skriver de i meldingen.

Til Børsen sier Lars Giil at det ikke er dramatikk bak sjefsbyttet.

- Nå har jeg gjort den første integreringsjobben etter oppkjøpet i fjor, og nå er det naturlig at noen andre drar videre fra. Dette er en udramatisk beslutning.

- Har du fått sparken?

- Dette er noe vi har kommet fram til over tid, og det står ganske godt forklart i pressemeldingen. Jeg så det som en stor og interessant oppgave og bidra fra første fase, men alt til sin tid. Nå ønsker jeg å prøve andre jobber og utfordringer.

- Har du fått signaler fra ledelsen som gir uttrykk for at de ikke var fornøyd med din innsats?

- Nei. Vi har nå vært gjennom en fase vi visste vi skulle gjennom, og har lagt arkitekturen for retningen som selskapet skal ta framover. Jeg er glad for at jeg fikk være med i den første og viktige fasen.

- Beæret og spent

Jakob Simmelsgaard er ny administrerende direktør og daglig leder i Hansa Borg og Solera. Han har vært en del av Royal Unibrew i 11 år.

- Jeg er både beæret og spent på å ta fatt i rollen som administrerende direktør og daglig leder i Hansa Borg og Solera. Jeg er takknemlig for muligheten til å bidra med min erfaring og innsikt i arbeidet med å bygge en sterk drikkevarevirksomhet i det norske markedet, sammen med alle våre dyktige kolleger i Norge, sier Simmelsgaard i meldingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer