Etter Musk-melding:

- Håper det var en feil

Den ukrainske førstedamen Olena Zelenska sier hun håper Elon Musks mye omtalte Twitter-melding var en feil.

UKRAINAS FØRSTEDAME: Olena Zelenska. Her avbildet under et intervju på en teknologikonferanse i Lisboa i Portugal. Foto: Pedro Nunes / Reuters / NTB
UKRAINAS FØRSTEDAME: Olena Zelenska. Her avbildet under et intervju på en teknologikonferanse i Lisboa i Portugal. Foto: Pedro Nunes / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Det var i oktober at verdens rikeste mann, SpaceX- og Tesla-eier Elon Musk, la ut en avstemning på Twitter som satte sinnene i kok hos mange. Blant dem Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Musks avstemning var et forslag til fredsløsning mellom Ukraina og Russland, og besto blant annet av forslaget om å gjennomføre nyvalg i de annekterte regionene under tilsyn av FN. Et annet forslag var at «Krim er formelt en del av Russland, slik det har vært siden 1783 (inntil Khrustsjov gjorde en feil)».

Totalt besto avstemningen av fire punkter, med svaralternativene ja og nei.

Håper det var en feil

Da den ukrainske presidentfruen nylig talte til teknologikonferansen Web Summit i Lisboa, tok hun bladet fra munnen om Musk-avstemningen, skriver The Guardian.

- Han har støttet Ukraina siden den aller første dagen, og det er derfor ukrainerne virkelig beundrer ham. Så det var ekstremt sårt for oss å lese Twitter-meldingen, sa Zelenska og fortsatte:

- La oss være ærlige, selv den smarteste person kan ikke si de smarteste ting 24 timer i døgnet. Det skjer feil. La oss håpe at dette var en feil.

FIKK KJEFT: Elon Musks Twitter-melding førte til kraftige reaksjoner. Blant annet fra Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Foto: Frederic J. BROWN / AFP / NTB
FIKK KJEFT: Elon Musks Twitter-melding førte til kraftige reaksjoner. Blant annet fra Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Foto: Frederic J. BROWN / AFP / NTB Vis mer

Elon Musk har siden Russlands invasjon av Ukraina bidratt med sine Starlink-satellitter, som har sikret at blant annet det ukrainske militæret har kunnet opprettholde kommunikasjon til tross for russiske angrep mot infrastruktur.

Takket Musk

Til The Guardian sier Zelenska at Ukraina er takknemlige for Musks bidrag.

- Vi må takke ham for Starlink-satellittene, fordi de virker fortsatt, og vi håper at det gir oss hjelp på veien mot seier ved å gjøre forsøkene våre smartere, sier Zelenska.

DUKKET OPP: Elon Musk har publisert en video på Twitter som har skapt mye oppmerksomhet. Video: Twitter. Vis mer

I oktober sa Musk at hans selskap, SpaceX, ikke lenger kunne fortsette å betale for satellittmottakerne i Ukraina. Han snudde imidlertid på hælen kort til seinere.

- Til helvete med det, tvitret Musk og la til:

- Selv om Starlink fortsatt taper penger og andre selskaper får milliarder av skattebetaler-dollar, vil vi bare fortsette å finansiere den ukrainske regjeringen gratis.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer