Happy Donuts er konkurs

Det har stormet rundt kjeden i lang tid. Nå er det slutt.

OVER OG UT: Den norske kjeden Happy Donuts har vært etablert i flere norske storbyer. Nå er selskapet konkurs.
OVER OG UT: Den norske kjeden Happy Donuts har vært etablert i flere norske storbyer. Nå er selskapet konkurs. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag ble det åpnet konkurs i boet til Happy Donuts - som har hatt utsalgssteder i Bergen, Stavanger og Kristiansand. Det skjer etter en særdeles trøblete periode for virksomheten, som har hatt både Arbeidstilsynet og politiet på nakken.

Advokat Kai Knudsen er oppnevnt som bostyrer i saken. Overfor Børsen opplyser han at det er Skatteetaten som har fremmet konkursbegjæringa.

- Det skjer som følge av manglende innbetaling av skatt og merverdiavgift på til sammen 693 000 kroner.

- Møtte ikke opp

Knudsen forklarer at det ble forsøkt å foreta en utleggsforretning den 23. august. I tvangsinndrivelsen av det utestående pengekravet, ble det imidlertid ikke funnet noe å ta dekning i.

Advokaten forklarer at man ikke har lykkes å komme i kontakt med styrelederen for Happy Donuts.

- Han møtte heller ikke opp under rettens konkursbehandling i dag.

Ble stengt

Happy Donuts har vært i hardt vær over en lengre periode. Virksomheten har fått bred omtale i lokalmediene i Bergen og Kristiansand.

I mai skrev Bergensavisen at Arbeidstilsynet hadde avdekket en rekke brudd på arbeidsmiljøloven av Happy Donuts i byen, og om tidligere ansatte som tok et kraftig oppgjør med eieren.

I sommer satte Arbeidstilsynet ned foten og stengte utsalgsstedet lokalt.

- Turbulent

Også i Kristiansand skal ansatte i Happy Donuts ha kritiserte stedet for dårlige arbeidsvilkår. For under ei uke siden skrev Fædrelandsvennen at donut-bakeriet i Østre Strandgate ble tvangsstengt av politiet i september.

Det skjedde etter at Kristiansand kommune sendte en ut advarsel 1. august om at Happy Donuts sto i fare for å miste serveringsbevillingen, og at de kunne bli tvangsstengt, fordi bedriften manglet daglig leder, skriver FVN.

- Jeg registrerer at det åpenbart har vært en del turbulente forhold mellom ledelse og ansatte, men det er ikke noe konkursboet vil behandle. Vi skal ivareta de ansatte i forhold til lønnsgarantiordninga, og få dekket eventuell ubetalt lønn og feriepenger, fortsetter bostyrer Knudsen.

Vil ha kontakt med ansatte

Ifølge kredittopplysninger står det oppført totalt 33 ansatte i selskapet. Happy Donuts AS ble stiftet høsten 2020.

- Vi får ikke tak i styreleder, så det blir nok litt arbeid med å spore opp og finne alle ansatte. Vi har hengt opp et oppslag på serveringsstedene der vi ber om at de ansatte tar kontakt med oss.

Det har ikke lykkes Børsen å komme i kontakt med eieren av Happy Donuts.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer