- Har aldri skjedd før

Eiendomsgigant melder at det aldri før har blitt solgt så mange boliger i Norge.

BRENNHETT MARKED: Ifølge DNB Eiendom står Norge i en situasjon i boligmarkedet hvor etterspørselen er større enn tilbudet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
BRENNHETT MARKED: Ifølge DNB Eiendom står Norge i en situasjon i boligmarkedet hvor etterspørselen er større enn tilbudet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag presenterer Eiendom Norge sin landsomfattende bruktboligstatistikk for oktober. Allerede nå melder flere aktører om en fortsatt eksplosiv vekst i markedet.

I ei tid der prisene vanligvis faller, kunne blant andre Obos levere oppsiktsvekkende tall fra september til oktober i sin rapport mandag. Nå kommer også DNB Eiendom på banen og melder at det aldri før har det blitt solgt så mange boliger som i år.

Etter nok en måned med rekordsalg, tyder alt på at boligprisene fortsetter videre opp i oktober.

- Jeg tror veksten kan bli opp mot 0,5 prosent, sier Terje Buraas, administrerende direktør i DNB Eiendom i en pressemelding.

- Kan avlyse juleferien

DNB Eiendoms egne tall viser at det er solgt rundt 14 prosent flere boliger enn på samme tid i fjor. Buraas tror nå på videre prisvekst fram mot jul, og at aktiviteten i desember vil bli langt høyere enn hva som er vanlig i julemåneden.

- Vi avblåste sommerferien og fikk rekordhøy aktivitet i juli, nå tror jeg vi kan avlyse juleferien også.

Eiendomsgiganten melder på samme tid at det kun finnes 12 000 objekter til salgs i Norge per nå, et antall som er langt under normalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer