Norges «ukjente» milliardær­arving:

- Har alt å tape

I et sjeldent intervju med Agderposten og Dagens Næringsliv bryter Knut Ugland tausheten om gigantarven etter bestefar.

NY PÅ TOPPEN: Denne måneden overtok Knut Nikolai Tønnevold Ugland offisielt milliardformuen i familiekonsernet. Foto: Synnøve Skeie Fosse
NY PÅ TOPPEN: Denne måneden overtok Knut Nikolai Tønnevold Ugland offisielt milliardformuen i familiekonsernet. Foto: Synnøve Skeie Fosse Vis mer
Publisert

Grimstad-mannen Knut Nikolai Tønnevold Ugland (35) er en av Norges rikeste målt i pengeverdier.

I motsetning til milliardærarvinger som Katharina og Alexandra Andresen, eller Gustav Magnar Witzøe, har Uglands ansikt vært langt mindre eksponert i norsk offentlighet.

Han har ikke ønsket å la seg intervjue. Høsten er det eneste sikre tegnet på uunngåelig medieomtale av navnet hans - når skattelistene gjøres tilgjengelig.

- Usikker på om jeg er god nok

I et sjeldent intervju med Agderposten og Dagens Næringsliv tar 35-åringen bladet fra munnen om milliardarven, familierelasjoner og det enorme ansvaret han nå skal forvalte.

På papiret er det 11 år siden den da 24 år gamle Ugland arvet milliardverdiene etter sin morfar, skipsreder Johan Jørgen Ugland.

Først 2. oktober i år fikk 35-åringen full råderett.

- (...) Jeg kunne ha vært bonde og «bare» det, men jeg føler et ansvar for det oppdraget som er gitt meg. Det er mye ansvar og mye press. Men altfor spennende til å gi slipp. Som arving har du egentlig alt å tape. Jeg vil alltid bære arvingstempelet i panna. Alle ville vel helst skapt noe selv, fra bunnen. Men sånn er det jo bare. Noen må arve. Det ble meg - og jeg skal gjøre så godt jeg kan. Det handler vel, enkelt sagt, om å gjøre flere ting riktig enn feil. Men jeg kommer alltid til å være usikker på om jeg er god nok, sier Ugland til Agderposten og DN.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.