Trump Organization

Har avdekket «betydelige bevis»

Justisministeren i New York går hardt ut mot Trump-familien. Hun opplyser at det har blitt oppdaget «betydelige bevis» i etterforskningen.

Donald Trump og hans datter Ivanka Trump avbildet under et besøk i Pennsylvania i 2018. Foto: Reuters / Kevin Lamarque / NTB
Donald Trump og hans datter Ivanka Trump avbildet under et besøk i Pennsylvania i 2018. Foto: Reuters / Kevin Lamarque / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i januar ble det kjent at tidligere president Donald Trump og hans to eldste barn er stevnet som vitner i etterforskningen av Trump Organization.

Det ble fort klart at Trump-familien ville motsette seg stevningene.

Tidlig onsdag morgen norsk tid går Letitia James, justisminister i New York, hardt ut mot Trump-familien på Twitter.

- Vi tar rettslige skritt for å tvinge Donald Trump, Donald Trump Jr. og Ivanka Trump til å samarbeide med vår etterforskning av Trump Organizations økonomiske forhold. Ingen i dette landet kan velge om og hvordan loven gjelder for dem.

- Vil ikke tolereres

Saken er knyttet til en pågående gransking av familiens forretningspraksis.

James opplyser at det har blitt oppdaget «betydelige bevis som indikerer at Trump Organization brukte falske og villedende verdivurderinger på flere eiendommer for å oppnå økonomiske fordeler, inkludert lån, forsikringsdekning og skattefradrag i årevis».

- Donald Trump, Donald Trump Jr. og Ivanka Trump har alle vært tett involvert i transaksjonene det gjelder, så vi vil ikke tolerere deres forsøk på å unngå å vitne i denne etterforskningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.