Norsk importør slår alarm:

- Har bare sett starten av krisa

Roper varsko om skrekkscenarioet, som kan vare så lenge som til 2023.

ANKRET OPP: Problemene illustreres tydelig av de vedvarende køene av enorme containerskip som ligger utenfor havnene i Los Angeles og ved Long Beach i USA. Foto: Mario Tama/Getty Images/AFP
ANKRET OPP: Problemene illustreres tydelig av de vedvarende køene av enorme containerskip som ligger utenfor havnene i Los Angeles og ved Long Beach i USA. Foto: Mario Tama/Getty Images/AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prisene skyter i været, forsinkelsene blir stadig lengre og alarmen har allerede gått for fullt for julehandelen. Nå slår en norsk importør alarm om en krise Norge bare har sett starten på.

- De fleste norske importører får sine varer minst et halvt år seinere enn normalt, noe som betyr at mange bedrifter må binde mye kapital. Samtidig får de ikke sesongvarer inn til riktig tid. Det hjelper ikke å få brøytemaskiner levert i mars måned, eller julevarer i januar, sier Rune WEE, eier av utstyrsimportøren Wee.no.

Peker på 2023

Wee sier at flere av hans leverandører ikke ser noen løsning det neste halvåret.

- Det er problemer i alle ledd. En må nok beregne tre til seks måneder leveringstid, sier Wee til Børsen.

Han mener det er en «handelskrise vi dessverre bare har sett starten av».

- Fra å være en ren logistikkutfordring har situasjonen endret seg til å handle om flere faktorer. Trolig må vi langt inn i 2023 før tilgangen på produkter i Norge er normalisert, sier Wee.

- Ville vært katastrofe

Her hjemme rammer de globale utfordringene flere butikkjeder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer