Ny nasjonal corona-nedstenging:

- Har faen ikke truffet på ett år

Hele Norge dro på smilebåndet da de leste restaurantsjefen Marius Heitmanns skjenketirade i januar. Nå har regjeringen igjen stengt ølkranene, men Heitmann er langt fra lattermild.

CORONA-ÅRET: Fra Erna Solberg stengte Norge til vi åpnet det og Espen Nakstand anbefalte oss å holde oss hjemme igjen. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer
Publisert

Da smitten økte kraftig i januar, innførte regjeringen en nasjonal skjenkestopp. Det var et av flere tiltak som skulle slå ned smitten, selv der smitten hadde vært så godt som ikke-eksisterende.

Som for eksempel Hammerfest i Troms og Finnmark.

Og det fikk Marius Heitmann, eier og daglig leder av Fresh restaurant og bar i nettopp Hammerfest, til å reagere kraftig. Da lokalavisa MittHammerfest.no ba bar- og restaurantsjefen om en kommentar, dro Heitmann til:

«Man kan jo ikke gjøre annet enn å bøye seg over og la regjeringen gjøre seg ferdig. Vi har blitt rævpult hele året, så vi skal nok klare to uker til. That's my comment», sa Heitmann til lokalavisa da.

Nå har regjeringen på ny innført skjenkestopp. Begrunnelsen er igjen den økte smitten, som i det siste har slått alle rekorder. Igjen påvirker tiltakene hele landet, også Hammerfest, hvor det de siste to ukene er blitt påvist to nye smittetilfeller.

Igjen reagerer Heitmann. Kraftig.

«Hvor er handlingskrafta?»

I et intervju med Dagbladet beskriver Heitmann de nye nasjonale tiltakene som «meningsløse» og «bak mål». Han kaller regjeringens begrunnelse «latterlig» og mener regjeringens tiltak «bommer hver gang, hele tida».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer