Har fått nok av turister. Flytter

Danske Claus Iversen (44) bor i turistdestinasjonen Christianfeld, som er på UNESCOs verdensarvliste. Nå har han fått nok av turistene, og flytter.

FLYTTER: Claus Iversen har fått nok av «uebehøvlede» danske turister, og vil nå flytte fra Christiansfeld. Foto: Privat
FLYTTER: Claus Iversen har fått nok av «uebehøvlede» danske turister, og vil nå flytte fra Christiansfeld. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er et praktisk menneske. Det er to løsninger på dette: Enten kan man utestenge alle turister fra Christiansfeld, eller så kan man flytte fra problemet.

Det sier danske Claus Iversen til Børsen.

Irritert på danske turister

I et intervju med den danske avisa JydskeVestkysten fortalte han denne uka at han nå hadde sett seg så lei på turistene at han så seg nødt til å flytte fra Christiansfeld, en by som står på UNESCOs verdensarvliste.

Iversen har bodd i sentrum av Christiansfeld siden januar 2016, men nå har den 44 år gamle IT-konsulenten fått nok.

Det interessante er at dette skjer samme sommeren som antallet utenlandske turister i den historiske byen er langt lavere enn det pleier å være.

Riktignok er Danmark nå åpent for turister fra store deler av Europa, men den store strømmen av utenlandske turister har ikke Iversen og innbyggerne i Christiansfeld fått merke.

Nettopp her ligger på mange måter problemet for Iversen, for i år er det dansker som har stimet til byen for å se på de historiske bygningene og smake byens berømte honningkaker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer