Ny jobb for Geir Hågen Karlsen

- Har fått vist meg fram

Geir Hågen Karlsen er klar for Geelmuyden Kiese. Den avtroppende oberstløytnanten legger ikke skjul på at synligheten i media har økt hans markedsverdi.

LEVERER INN UNIFORMEN: Oberstløytnant Geir Hågen Karlsen leverer inn uniformen etter 39 år i forsvaret. Video: NRK / Dagbladet TV. Reporter: Vegard Krüger / Dagbladet TV. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oberstløytnant Geir Hågen Karlsen slutter i Forsvaret og får ny jobb som assosiert partner i kommunikasjonsbyrået Geelmuyden Kiese (GK).

- Jeg gleder meg veldig til å jobbe sammen med svært erfarne kolleger i GK og stadig flere partnerselskaper i utlandet, sier Karlsen til ABC Nyheter.

Overfor Dagbladet legger ikke Karlsen skjul på at de siste åras synlighet som krigskommentator har økt hans markedsverdi.

- Jeg har sikkert vært i media nærmere 2000 ganger og holdt 200 foredrag om krisehåndtering de siste to åra, og har fått vist meg fram. En bedre mulighet enn nå har jeg aldri hatt, sier Karlsen.

- ALVORLIG: Høyt oppe på ønskelista til Ukrainas president Vlodymyr Zelenskyj står USAs langtrekkende ballistiske missilsystem ATACMS. Dette betyr det for ukrainerne, ifølge oberstløytnant Geir Hågen Karlsen. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer

Ukraina-ekspert

Karlsen, som i en årrekke har vært hovedlærer ved Forsvarets høyskole, har de siste to åra vært en av de mest benyttede kildene om Ukraina-krigen i den norske offentligheten, skriver NTB.

I fjor mottok han Hærens fortjenstmedalje.

Han er i tillegg politiker og var innvalgt som vararepresentant på Stortinget for Frp i perioden 2017-2021.

- Hva nå? Kommer du fortsatt til å kommentere krig i mediene?

NY JOBB: Oberstløytnant Geir Hågen Karlsen er ferdig i Forsvaret etter 39 år. Foto: Christian Bugge Hjort/Forsvaret
NY JOBB: Oberstløytnant Geir Hågen Karlsen er ferdig i Forsvaret etter 39 år. Foto: Christian Bugge Hjort/Forsvaret Vis mer

- Jeg var på NRK i morges, så det gjør jeg fortsatt. Dette er jo en del av det jeg fortsatt skal følge med på og gi råd rundt, så jeg har planer om fortsatt å svare på mediehenvendelser, sier Karlsen.

Rådgiving

Når han nå har levert inn uniformen etter 39 år, skal han drive geopolitisk rådgiving i Geelmuyden Kiese.

- Tidligere var geopolitikk for spesielt interesserte. Nå treffer det alle. Næringslivet står nå daglig overfor sikkerhetsutfordringer og komplekse strategiske vurderinger med direkte forretningsmessige konsekvenser, sier Karlsen.

Oberstløytnant Geir Hågen Karlsen mener Vesten må belage seg å støtte Ukraina i uoverskuelig framtid: - Krigen kan komme til å vare lenge, sier han. Reporter: Christian Fjermeros/Dagbladet Vis mer

Han blir tatt varmt imot av ny arbeidsgiver.

- Vi er veldig glade for at Geir Hågen Karlsen har valgt å samarbeide med oss i Geelmuyden Kiese etter en lang karriere i Forsvaret, sier administrerende direktør Severin Roald for Geelmuyden Kiese i Norge.