Har flytta til Sveits: - Et krevende valg

Kjell Inge Røkke har flytta fra Asker til Lugano i Sveits.

UT AV NORGE: Investor Kjell Inge Røkke skriver i et brev at han har flytta fra Norge. Foto: Lise Åserud / NTB
UT AV NORGE: Investor Kjell Inge Røkke skriver i et brev at han har flytta fra Norge. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Investor og riking Kjell Inge Røkke har flytta til Lugano i Sveits fra Asker.

Det skriver han i et brev til medaksjonærer og medarbeidere mandag.

- Et krevende valg er tatt. Jeg har flytta fra Asker til Lugano i Sveits. Min kapital skal fortsatt arbeide i Norge. Familieselskapet TRG og børsnoterte Aker fortsetter som før med norsk forankring for kunnskapsdrevet industriutvikling med verden som marked, skriver han.

Siden 2008 har Røkke betalt 1,5 milliarder i skatt.

Skatteparadis

Sveits befinner seg på en 5. plass over Tax Justice Networks liste over skatteparadis i verden.

Røkke hadde en skattbar formue på 19,5 milliarder kroner i 2020. Han betalte samme år 175 millioner kroner i skatt til Norge.

SISTE: Kjell Inge Røkke har gjort det kjent at han flytter fra Norge til Sveits. Reporter: Edward Stenlund/Dagbladet TV Vis mer

I brevet fortsetter Røkke:

- Jeg har valgt Lugano som mitt nye bosted - det er verken billigst eller har de laveste skattene, men det er til gjengjeld et flott sted med en sentral beliggenhet i Europa. Min bolig i Asker, er overført som gave til min eks-kone Anne Grete som vil bo på Konglungen sammen med våre to felles barn.

- Filantropiske aktiviteter

Han opplyser om at han vil fortsette som aktiv eier og styreleder i Aker.

- Samtidig er det naturlig at jeg etter hvert vurderer å tre ut av styret i Aker ASA 2 flere av porteføljeselskapene. Jeg vil bruke mer av tiden og mine ressurser på filantropiske aktiviteter, skriver han.

Kommunikasjonsdirektør i Aker, Atle Kigen, sier til Børsen at Kjell Inge Røkke ikke har noe å legge til utover det som står i brevet, og henviser videre til Røkkes pressekontakt, Rolf Nereng.

Kigen understreker likevel følgende:

- For Aker betyr dette ingenting. Aker er et norsk selskap, med solid norsk forankring. Virksomheten i Aker fortsetter som før. Røkker fortsetter som største eier og aktiv styreleder. TRG er et norsk selskap, så kapitalen jobber ut fra Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer