Kjell Inge Røkke:

Har flyttet igjen

Milliardæren har endret adresse i Sveits.

PÅ FLYTTEFOT: Kjell Inge Røkke har fått ny folkeregistrert adresse. Foto: Lise Åserud / NTB
PÅ FLYTTEFOT: Kjell Inge Røkke har fått ny folkeregistrert adresse. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

I september i fjor meldte investor og milliardær Kjell Inge Røkke flytting til Sveits. Siden da har han vært folkeregistrert på Collina d'Oro Resort - et luksushotell i distriktet Lugano.

Nå har han imidlertid flyttet på seg. I folkeregisteret står han nå oppført på en adresse i Massagno.

Kommunen ligger i samme distrikt, i kantonen Ticino. Kantonen har i likhet med resten av Sveits lave skatter.

- Det er ikke så langt unna Collina d'Oro, men det er litt nærmere sentrum av Lugano. Et vakkert område, og nært togstasjonen, sier Diego Glaus, æreskonsul for Norge i Ticino, til Børsen.

Børsen har vært i kontakt med kommunikasjonsdirektør i Aker ASA, Atle Kigen.

- Akers hovedeier har ingen ytterligere kommentarer enn det som er offentlig tilgjengelig informasjon, sier han.

NYTT HJEM: Her er Røkkes nye hjem, ifølge Folkeregisteret. Skjermdump: Google Maps
NYTT HJEM: Her er Røkkes nye hjem, ifølge Folkeregisteret. Skjermdump: Google Maps Vis mer

Bygningen Røkke har flyttet til, «Lomocubes» sto ferdig i 2013, og er tegnet av arkitektfirmaet Motta Papiani Architetti.

«'Lomocubes' er et luksuriøst og høyprofilert sameie som har utsikt over Luganos kyst. Det er et banebrytende arkitektonisk prosjekt som markerer enn ny grense innen boligbygging», skriver selskapet selv om bygningen.

Tilhørende leilighetskomplekset er det et stort basseng og en hage. Det huser også et spa og treningssenter. Totalt er det tolv luksusleiligheter i komplekset, fordelt på fem etasjer. Alle leilighetene har balkonger som gir 270 graders utsikt over Lugano.

«'Lomocubes' er plassert på en strategisk beliggenhet mellom Lugano- og Massagno-distriktene, og er reservert for en nøye utvalgt, krevende og sofistikert kundegruppe som kombinerer ledende arkitektur med et sofistikert miljø», står det videre.

BITCOIN: Ordføreren i Lugano, Sveits, sier han ser fram til å snakke med Kjell Inge Røkke om Bitcoin og kryptovaluta. Video: Bjørn Langsem. Reporter: Anniken Aaronsen. Vis mer

Bygningen er også omtalt av motemagasinet Vogue i 2014. Børsen er ikke kjent med om Røkke leier eller har kjøpt leilighet i bygningen, og i så fall hvor mye han har punget ut for den.

Ticino er den sørligste kantonen i landet, og er hovedsakelig italienskspråklig. Det italienske motemekkaet Milano er en times kjøretur unna.