Hytteutbygging:

- Har gått for langt

Klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) ønsker en strengere praksis for hytteutbygging i Norge. - Samlet sett mener jeg det har vært for mye bygging og for få begrensninger.

MYE AREALTAP: Espen Barth Eide (Ap) ønsker en strengere praksis når det kommer til utbygging av hytter. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
MYE AREALTAP: Espen Barth Eide (Ap) ønsker en strengere praksis når det kommer til utbygging av hytter. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Tirsdag omtalte Børsen Naturvernforbundets Per-Erik Schulze, som tok til orde mot hytteutbygging hvor naturområder utsettes for store inngrep.

Nå får han støtte fra klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap).

- Etter mitt klare syn har det vært for mye arealtap i forbindelse med hyttebygging, og det må vi gjøre noe med, sier statsråden til Børsen.

Der Schulze i Naturvernforbundet går ut mot flere spesifikke hyttefelt, ønsker ikke Barth Eide å kommentere enkeltprosjekter, men er mer generell i sin kritikk:

- I Norge har det gått for langt, sier han, og fortsetter:

- Istedenfor å bygge inn i terrenget og utnytte naturen, så har man nærmest planert deler av naturen, slik at det som var attraktiv natur blir mer byliknende, og det er jo også et ganske stort inngrep.

Vil ikke skape hytteskam

I dag finnes det rundt 450.000 hytter og andre fritidsbygg i Norge. Rundt en fjerdedel av disse er satt opp de siste 20 åra.

På spørsmål om hvorvidt de såkalte «hyttekommunene» er flinke nok til å begrense utbygging av hytter, svarer Barth Eide følgende:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.