Har glemt passordet til gigaverdier

En belønning for å ha laget en kort video om kryptovaluta kunne oppfylt alle Stefan Thomas' drømmer. I stedet har det blitt til et mareritt.

VERDIFULLT: For dem som tidlig investerte i bitcoins er investeringa nå, bokstavelig talt gull verdt. Om de husker passordet sitt da. Foto: REUTERS / Dado Ruvic / NTB
VERDIFULLT: For dem som tidlig investerte i bitcoins er investeringa nå, bokstavelig talt gull verdt. Om de husker passordet sitt da. Foto: REUTERS / Dado Ruvic / NTB Vis mer
Publisert

De fleste av oss kan kjenne følelsen av hvor irriterende det er å glemme et passord, enten det er første arbeidsdag etter ferien, eller det er til en nettjeneste man sjelden bruker.

Men det spørs om det noen gang i klodens historie har stått mer på spill for et glemt passord enn for Stefan Thomas.

Gigabelønning

For ett tiår siden fikk Thomas, en tysk programmerer bosatt i San Francisco, 7002 bitcoins som belønning for å ha laget en video om hvordan kryptovaluta fungerer, skriver New York Times.

Da var belønningen verdt mellom to og seks dollar per bitcoin, men siden den gang har som kjent bitcoin-verdien skutt i været. På tross av en liten nedgang den siste uka, er verdien nesten doblet den siste måneden.

I skrivende stund er Thomas' 7002 bitcoins verdt 243 millioner dollar, eller drøye to milliarder norske kroner.

For Thomas' del må det sies å være svært godt betalt for å lage en enkel video om kryptovaluta. Det er bare en hake:

Har glemt passordet

Det er flere år siden Thomas mistet arket der han hadde skrevet ned passordet til den krypterte USB-pennen han må inn på for å få tilgang til bitcoinene sine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.