Har glemt passordet til gigaverdier

En belønning for å ha laget en kort video om kryptovaluta kunne oppfylt alle Stefan Thomas' drømmer. I stedet har det blitt til et mareritt.

VERDIFULLT: For dem som tidlig investerte i bitcoins er investeringa nå, bokstavelig talt gull verdt. Om de husker passordet sitt da. Foto: REUTERS / Dado Ruvic / NTB
VERDIFULLT: For dem som tidlig investerte i bitcoins er investeringa nå, bokstavelig talt gull verdt. Om de husker passordet sitt da. Foto: REUTERS / Dado Ruvic / NTB Vis mer
Publisert

De fleste av oss kan kjenne følelsen av hvor irriterende det er å glemme et passord, enten det er første arbeidsdag etter ferien, eller det er til en nettjeneste man sjelden bruker.

Men det spørs om det noen gang i klodens historie har stått mer på spill for et glemt passord enn for Stefan Thomas.

Gigabelønning

For ett tiår siden fikk Thomas, en tysk programmerer bosatt i San Francisco, 7002 bitcoins som belønning for å ha laget en video om hvordan kryptovaluta fungerer, skriver New York Times.

Da var belønningen verdt mellom to og seks dollar per bitcoin, men siden den gang har som kjent bitcoin-verdien skutt i været. På tross av en liten nedgang den siste uka, er verdien nesten doblet den siste måneden.

I skrivende stund er Thomas' 7002 bitcoins verdt 243 millioner dollar, eller drøye to milliarder norske kroner.

For Thomas' del må det sies å være svært godt betalt for å lage en enkel video om kryptovaluta. Det er bare en hake:

Har glemt passordet

Det er flere år siden Thomas mistet arket der han hadde skrevet ned passordet til den krypterte USB-pennen han må inn på for å få tilgang til bitcoinene sine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer