Elon Musk:

- Har ikke et hjem

Verdens rikeste mann letter på sløret om forbruket sitt.

VERDENS RIKESTE: Tesla-gründer Elon Musk hevder han ikke har et hjem. Foto: NTB / Ryan Lash / TED Conferences, LLC / AFP
VERDENS RIKESTE: Tesla-gründer Elon Musk hevder han ikke har et hjem. Foto: NTB / Ryan Lash / TED Conferences, LLC / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tesla-gründer Elon Musk, som er verdens rikeste, hevder at han ikke har et hjem.

- Jeg eier ikke engang et hjem akkurat nå, jeg bor bokstavelig talt hos venner, sier Musk i et intervju med Chris Anderson, leder for TED-talks, ifølge Business Insider.

- Hvis jeg reiser til Bay Area, som er der de fleste av Teslas ingeniører befinner seg, bor jeg i utgangspunktet på venners ekstrarom, sier han.

Avviser høyt forbruk

Intervjuet dreide seg blant annet om milliardærer og globale forskjeller i formue. Musk avviser at han har et høyt personlig forbruk, og framholder at han verken eier en yacht eller ferierer i særlig stor grad.

- Det ville helt klar vært problematisk om jeg brukte milliarder av dollar per år på personlig forbruk, men det er ikke tilfelle, sier han.

Musk har imidlertid et privatfly han bruker hyppig.

- Det er slik at mitt personlige forbruk er høyt. Det eneste unntaket er flyet, men hvis jeg ikke bruker flyet, har jeg færre timer til å jobbe, sier han.

Musk er i skrivende stund god for om lag 269,5 milliarder dollar, ifølge Forbes.

Også i 2021 hevdet han i en Twitter-melding at han skulle selge nesten alle eiendelene sine og ikke eie et hus.

Kjøpte Twitter-aksjer

Tidligere denne måneden skapte han overskrifter verden over da han opplyste at han hadde kjøpt 9,1 prosent av Twitter. Han hevdet at han ønsket å gjøre tjenesten reklamefri, til tross for at rundt 90 prosent av selskapets inntekter i fjor kom fra annonser.

Etter at han kjøpte seg inn i selskapet, kom det meldinger om at han skulle inn i styret, men her snudde Twitter etter kort tid.

LYDKLIPP: Russlands generaloberst Mikhail Mizintsev, beskyldes for å skjelle ut en offiser. Video: AP. Reporter: Magnus Paus / Dagbladet TV Vis mer

Fredag ble det også kjent at flere Twitter-aksjonærer avviste Musks bud på 43 milliarder dollar, tilsvarende 378 milliarder kroner, for å overta hele selskapet.

Det ferske styrevedtaket gjør det mulig for Twitters aksjeeiere, unntatt Musk, å kjøpe flere aksjer med rabatt. Slik blir Musks andel av selskapet vannet ut, noe som gjør det vanskeligere for ham å skaffe nok aksjonærstemmer for en overtakelse.

Twitters plan vil tre i kraft dersom Musks aksjeandel på om lag 9 prosent stiger til mer enn 15 prosent.

Planen omtales som en «giftpille», og er en forsvarstaktikk som brukes av et selskap for når de ønsker å forhindre et oppkjøp.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer