Har ikke råd til snø

Skisenteret i Hurdal, Skihurdal, utsetter sesongåpningen. Grunnen er økende strømpriser.

FOR DYRT: Snøproduksjonen blir for dyr for skianlegget i Hurdal, som ser seg nødt til å utsette sesongåpningen. Foto: Hurdal skisenter på Facebook.

FOR DYRT: Snøproduksjonen blir for dyr for skianlegget i Hurdal, som ser seg nødt til å utsette sesongåpningen. Foto: Hurdal skisenter på Facebook.

Vis mer
Publisert

Hurdal skisenter, ifølge seg selv det største skianlegget i Akershus, må holde stengt til over nyttår.

Det skriver de selv på Facebook.

I utgangspunktet hadde skisenteret satt en foreløpig åpningsdag til 28. desember, men nå ser de seg altså nødt til å utsette åpningen.

- Dessverre klarer vi ikke gi dere noen flere skidager i 2022, står det i innlegget signert Lise og Paal Mogens Furuseth.

Børsen har forsøkt å kontakte Hurdal skisenter ved Lise og Paal Mogens Furuseth, men har ikke oppnådd kontakt.

- Koster oss 70 000 kroner

Til Romerikes Blad, som først omtalte saken, sier Lise Furuseth at det er strømprisen som er skyld i at skianlegget holder stengt.

- Med strømpriser som er sju-åtte ganger så høye som normalt, er det ikke forsvarlig å legge den snøen vi er avhengig av å legge. Ett døgn med snølegging koster oss 70 000 kroner med dagens strømpriser, sier Furuseth til avisa.

På Facebook skriver anlegget at å legge snø i parallell- og flomlysheisen ville kostet over en halv million.

- Og vi må jo også ha nok snø til at dere får kommet dere ned. Da kan vi minst triple denne summen i tillegg, skriver skianlegget i Facebook-innlegget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer