SAS-streik:

- Har ikke reelle alternativer

Statsforvalteren i Troms og Finnmark kalte mandag inn til hastemøte om SAS-streikens konsekvenser for helsetilbudet.

HASTEMØTE: Statsforvalter Elisabeth Aspaker i Troms og Finnmark kaller inn til hastemøte om pilot-streikens konsekvenser for helsetilbudet i Nord-Norge. Foto: Terje Pedersen / NTB
HASTEMØTE: Statsforvalter Elisabeth Aspaker i Troms og Finnmark kaller inn til hastemøte om pilot-streikens konsekvenser for helsetilbudet i Nord-Norge. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statsforvalteren i Troms og Finnmark innkalte mandag til hastemøte om pilotstreiken i SAS. Det kommer etter at helseforetakene i Nord-Norge har meldt at de sliter med å få nøkkelpersonell på jobb i tide.

Etter møtet, som startet klokka 13 mandag, sier statsforvalterene i Nord-Norge at helsetilbudet i landsdelen er «særlig rammet» av streiken.

- Statsforvalterene ser alvorlig på situasjonen og at vi nå faktisk ikke har realistiske alternative transportmuligheter av pasienter og kritisk helsepersonell i nord, skriver statsforvalterene i Nordland og Troms og Finnmark i en felles pressemelding.

Statsforvalterne varsler at de vil fortsette dialogen med helsetilsynet.

- Vi tok initiativ til dette for å forsikre oss om at helsetilsynet får all den informasjonen de trenger i sin dialog med helsemyndighetene. Det fikk vi inntrykk av at de nå har fått, sier statsforvalter i Troms og Finnmark Elisabeth Vik Aspaker i pressemeldinga.

Tidligere mandag varslet også helsetilsynet at de vil sende rapport til Helse- og omsorgsdepartementet i løpet av tirsdagen:

«Vi følger situasjonen med tanke på helsetjenestens evne til å sikre liv og helse slik vi alltid gjør i tilknytning til lovlige arbeidskonflikter. Vi har planlagt rapportering til Helse- og omsorgsdepartementet i morgen innen utgangen av arsbeidsdagen», skriver helsetilsynet til NRK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.