SAS-streik:

- Har ikke reelle alternativer

Statsforvalteren i Troms og Finnmark kalte mandag inn til hastemøte om SAS-streikens konsekvenser for helsetilbudet.

HASTEMØTE: Statsforvalter Elisabeth Aspaker i Troms og Finnmark kaller inn til hastemøte om pilot-streikens konsekvenser for helsetilbudet i Nord-Norge. Foto: Terje Pedersen / NTB
HASTEMØTE: Statsforvalter Elisabeth Aspaker i Troms og Finnmark kaller inn til hastemøte om pilot-streikens konsekvenser for helsetilbudet i Nord-Norge. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statsforvalteren i Troms og Finnmark innkalte mandag til hastemøte om pilotstreiken i SAS. Det kommer etter at helseforetakene i Nord-Norge har meldt at de sliter med å få nøkkelpersonell på jobb i tide.

Etter møtet, som startet klokka 13 mandag, sier statsforvalterene i Nord-Norge at helsetilbudet i landsdelen er «særlig rammet» av streiken.

- Statsforvalterene ser alvorlig på situasjonen og at vi nå faktisk ikke har realistiske alternative transportmuligheter av pasienter og kritisk helsepersonell i nord, skriver statsforvalterene i Nordland og Troms og Finnmark i en felles pressemelding.

Statsforvalterne varsler at de vil fortsette dialogen med helsetilsynet.

- Vi tok initiativ til dette for å forsikre oss om at helsetilsynet får all den informasjonen de trenger i sin dialog med helsemyndighetene. Det fikk vi inntrykk av at de nå har fått, sier statsforvalter i Troms og Finnmark Elisabeth Vik Aspaker i pressemeldinga.

Tidligere mandag varslet også helsetilsynet at de vil sende rapport til Helse- og omsorgsdepartementet i løpet av tirsdagen:

«Vi følger situasjonen med tanke på helsetjenestens evne til å sikre liv og helse slik vi alltid gjør i tilknytning til lovlige arbeidskonflikter. Vi har planlagt rapportering til Helse- og omsorgsdepartementet i morgen innen utgangen av arsbeidsdagen», skriver helsetilsynet til NRK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer