Har ikke sett liknende på 15 år

Viruskarantenen på Tenerife har utløst skred av bekymrede henvendelser til reiseoperatør. Nordmenns reisevaner er allerede endret.

KARANTENE: Mange reisende er bekymret etter nyheten om at 1000 turister er satt i karantene på et hotell på Tenerife tirsdag. Foto: Skjermdump
KARANTENE: Mange reisende er bekymret etter nyheten om at 1000 turister er satt i karantene på et hotell på Tenerife tirsdag. Foto: Skjermdump Vis mer
Publisert

- Mange har kontaktet oss i dag med spørsmål om corona og virustilfellet på Tenerife. Vi forstår at det skaper bekymringer hos våre gjester, sier pressekontakt Marie-Anne Zachrisson i Ving Norge til Børsen.

Dagbladet kunne tidligere i dag melde at sju nordmenn den siste uka har vært på hotellet der tusen turister nå sitter i karantene etter at en italiensk gjest testet positivt for coronaviruset.

Fire av nordmennene skal ha reist hjem, mens tre er på vei hjemover tirsdag, ifølge NRK.

Lavere etterspørsel

- Det er for tidlig å si noe om dagens presseoppslag om coronaviruset på Tenerife vil påvirke bestillingene hos oss. Men vi ser tendenser til at etterspørselen er noe lavere etter reiser med kort tid til avreise, sier Zachrisson til Børsen.

Om det er direkte utløst av en generell virusfrykt eller om det er mer knyttet til helgens sandfaste reisende på Kanariøyene, er det litt for tidlig å si noe sikkert om, legger hun til.

- Ellers har vi en mer normal etterspørsel etter feriereiser utover sommeren og inn mot neste vinter, sier Zachrisson.

Mer innenriks

Kommersiell direktør Terje Berge i Finn Reise forteller at de har registrert flere interessante endringer som muligens kan forklares med virusfrykt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer