Stoltenberg-jobben:

Har ikke trukket seg

Mens krisen i Ukraina eskalerer peker flere medlemsland på at Jens Stoltenberg må fortsette som Nato-sjef. Men Stoltenberg har ikke trukket sin søknad til Sentralbanken, opplyser hans kontor til Dagbladet.

STÅR I LØPET: Jens Stoltenberg har ikke trukket søknaden til Sentralbanken. Det bekrefter hans kommunikasjonsstab overfor Dagbladet. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / AFP / Denmark OUT
STÅR I LØPET: Jens Stoltenberg har ikke trukket søknaden til Sentralbanken. Det bekrefter hans kommunikasjonsstab overfor Dagbladet. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / AFP / Denmark OUT Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jens Stoltenberg ønsker fortsatt å bli ny sentralbanksjef.

Det bekrefter Nato-sjefen selv til Dagbladet via sin kommunikasjonsstab onsdag ettermiddag.

Stoltenberg har i skrivende stund ikke trukket sin søknad, opplyses det.

Krisen i Ukraina øker i styrke, og flere medlemsland har pekt på at Stoltenberg burde fortsette i jobben.

USA og Tyskland skal være blant landene som har bedt Stoltenberg om å stille seg til disposisjon for å fortsette ut over oktober i år, ifølge VG.

Men det er altså lite som foreløpig tyder på at Stoltenberg per i dag har planer om å lytte til dem som mener han bør forlenge lederjobben i forsvarsalliansen.

Stoltenberg leder Nato fram til 1. oktober i år. Jobben som sentralbanksjef er ledig allerede i februar.

Stoltenberg er én av to søkere som ble oppfordret til å søke stillingen. Den andre er visesentralbanksjef Ida Wolden Bache.

Skarp debatt

Stoltenbergs kandidatur har skapt debatt i politiske miljøer på grunn av hans tette forbindelser til Arbeiderpartiet og statsminister Jonas Gahr Støre. Et flertall på Stortinget har stilt seg kritisk til en slik utnevnelse, men Stoltenberg har ikke ønsket å kommentere «den politiske debatten».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer