Medier:

Har kjøpt norgeshistoriens dyreste bolig

Milliardærarvingen punget ut 590 millioner norske kroner på Bygdøy.

SMADRET REKORDEN: Katharina Andresen har kjøpt nok en eiendom på Bygdøy. Foto: Andreas Fadum
SMADRET REKORDEN: Katharina Andresen har kjøpt nok en eiendom på Bygdøy. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Finansavisen og Dagens Næringsliv har Ferd-arving Katharina Andresen og Frederic Kvasnes kjøpt Sjømannskirken på Bygdøy for 590 millioner kroner. Det utgjør nærmere 1 million kroner per kvadratmeter.

- Ja, det kan jeg bekrefte, skriver selger Hans Øyvind Nordvik om handelen i en SMS til DN.

Ifølge offentlige dokumenter kjøpte han eiendommen for 57 millioner kroner i 2015 og sitter dermed igjen med en vanvittig gevinst.

BLINDLEIA: Hvis du ikke har arvet hytta og er vanlig lønnsmottaker, har du neppe råd til en av perlene i Norges dyreste kyststripe. De som har råd til å bruke titalls millioner de forblåste holmene, virker ganske fornøyde - når de ikke krangler med bråkete naboer, eller med myndighetene om diverse utbyggingstiltak. Video: Matias Grinde / Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Kjøpte naboeiendom

Dette betyr også at paret står for norgeshistoriens dyreste boligkjøp. I 2020 kjøpte Sector Alarm-gründer Jørgen Dahl det som nå er Norges nest dyreste enebolig gjennom tidene. Prisen endte da på 225 millioner.

Finansavisen skriver at Nordvik skal ha vært motstandsdyktig i salgsprosessen. Han ble angivelig først tilbudt 400 millioner av Andresen, men takket blankt nei. Også bud på 500 millioner kroner ble avvist, ifølge avisa.

KNUSTE REKORD: Adresens kjøp av Bygdøy-palasset smadret forrige norgesrekord. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KNUSTE REKORD: Adresens kjøp av Bygdøy-palasset smadret forrige norgesrekord. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Andresen gravde for øvrig langt dypere i denne omgang enn det hun gjorde da hun sikret seg naboeiendommen - et funkishus til 31 millioner kroner i fjor.

Bygdøy anses for å være et av Norges dyreste boligområder. Motivasjonen for å punge ut langt, langt over markedsverdi er imidlertid ukjent.

Finansavisen skriver at målet har vært å få en eiendom som skal «være i Andresen-familien for evigheten».

Katharina og søstera Alexandra er døtrene til tobakkarving Johan H. Andresen, som ifølge Kapital er Norges åttende rikeste person. Nå er han eier og styreleder i investeringsselskapet Ferd.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer