- Har lett etter hytte i mange år

Klienten til Tore Solberg har lett etter hytte i mange år, uten å finne den. Da må man prøve nye metoder.

VIL KJØPE: Klienten til Tore Solberg har i flere år lett etter hytte, men ikke funnet den rette. Dermed forsøker han seg på denne måten. Foto: Skjermdump
VIL KJØPE: Klienten til Tore Solberg har i flere år lett etter hytte, men ikke funnet den rette. Dermed forsøker han seg på denne måten. Foto: Skjermdump Vis mer
Publisert

«Hytte søkes på vegne av klient, Tjøme, Brøtsø, Hvasser. Prisklasse kr 15.000.000,- - 50.000.000,-».

Annonsen eiendomsmekler Tore Solberg i Eiendomsmegler 1 Fritid Vestfold nylig publiserte har fått stor oppmerksomhet på internett.

- Leita lenge

Komiker Nils-Ingar Aadne var blant dem som moret seg med annonseteksten, og den angitte minstesummen.

«Jeg skal faen ikke ha noe drit til under 15 mill.!», som Aadne fleipete forestiller seg at personen på hyttejakt kan ha sagt.

Når Børsen mandag formiddag tar kontakt med eiendomsmekler Solberg sier han at han egentlig ikke tenker at annonsen er så veldig utradisjonell.

- Dette er rett og slett en som har lett etter hytte i mange år og ikke funnet noen. Da prøver vi dette for å signalisere til folk som har tenkt på å selge, sier Solberg.

For, påpeker han, for de aller fleste er det å selge en langvarig familieprosess. Mange hytter har vært i familiens eie i 50 - 60 år, og dermed er det ikke enkelt å ta avgjørelsen om å selge.

- Det er en vanskelig prosess, alle barna skal ha et ord med i laget. Det er mange som diskuterer det hvert eneste år, og kanskje nå, på grunn av situasjonen, er tiden inne for å vurdere salg, sier Solberg.

- For de fleste spiller det ikke noen rolle om det er i år eller neste år, men nå er et vindu for å selge det kjæreste man har av jordisk gods, og få en god pris.

Uvanlig framgangsmåte

Ifølge SSB ble nesten fire av ti omsatte hytter med en beliggenhet i strandsonen - det såkalte 100-metersbeltet - overtatt av familiemedlemmer i perioden 2015-2018.

Et annet sted i landet der hyttene ligger tett som hagl er på Sørlandet. Eiendomsmegler Gustav Sædberg i Privatmegleren Sædberg og Lian i Kristiansand sa tidligere i vår at sjøhytter har blitt en mangelvare og et knapphetsgode.

Likevel er det ikke er vanlig å legge ut denne typen annonser når man ønsker å kjøpe, sier Sædberg.

- Jeg har ikke gjort noe slikt, men kunne vurdert det om jeg fikk direkte forespørsel fra en klient. Jeg anbefaler heller ikke selger å ha salget off marked. Det kan alltid dukke opp nye potensielle kjøpere.

Sædberg forteller at personer som er på jakt etter å kjøpe hytter i de øverste prisklasser, som regel tar kontakt med ham direkte.

- Så legger jeg dem inn i systemet mitt her på jobb, og varsler dem om det kommer noe på markedet som kan være interessant, sier Sædberg.

Heller ikke for Solberg i Vestfold at det ikke er vanlig at de averterer etter hytte på denne måten. Men det har skjedd før, sier han til Nettavisen, som omtalte saken først.

- Kan ha truffet blink

Til Børsen sier han at siden annonsen ble publisert har de fått tilbakemeldinger på at det kan være hytter til salgs, som ikke er synlige på markedet.

- Jeg har gode forhåpninger. Vi har fått brukbart napp allerede. Det kan hende vi har truffet blink, det kan hende vi har truffet litt utenfor. Det er mange ting som skal klaffe med en fritidseiendom, sier Solberg og fortsetter:

- Vi har et par baller i lufta akkurat nå, men det er ikke helt klart om det er innertier ennå. Skal man legge 50 millioner på bordet så bør det helst være innertier.

Hett hyttemarked

Det som i alle fall er utvilsomt, både på Sørlandet og lenger nord langs kysten, er at det er stor interesse for å kjøpe fritidseiendom i Norge i år.

- Det er fantastisk. Det er helt utrolig om dagen. Det er sjeldent jeg åpner armene og sier at dette er utrolig. Det er faktisk all time high. Jeg har vært i bransjen i 40 år, og kan aldri huske at det har vært liknende tendenser, sier Solberg.

Sædberg i Kristiansand forteller at de på fredag og lørdag la ut to hytter, en med en prisantydning på snaue tre millioner, og en på 15 millioner.

Begge annonsene har blitt vist over 10.000 ganger til nå på Finn.

- For den rimeligste hytta så har jeg allerede 20 personer på en liste som skal varsles om det kommer bud. Men også for den andre hytta er det tre som var på visning allerede i går, sier Sædberg.

For der man lenge trodde at coronaviruset vill legger en kraftig demper på markedet, har det vist seg å være en veldig pluss. Mye av årsaken kan selvsagt knyttes til at det nå er uaktuelt å kjøpe i utlandet.

- For eksempel i Spania. Det er høy smittefare og høy eurokurs. Det er totalt uaktuelt for øyeblikket, sånn at folk vil kjøpe i Norge. Dessuten koster det praktisk talt ingenting å låne penger. Gjennom tidende, i alle fall de siste 40 åra, så har dette med å investere i godt beliggende hytter vært en fantastisk god investering, sier Solberg.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer