Norges Bank

Har mottatt bekymringsbrev

Flere har reagert på rentehevingen torsdag.

HEVET RENTA: Sentralbanken og sjef Ida Wolden Bache gikk for nok et rentehopp torsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
HEVET RENTA: Sentralbanken og sjef Ida Wolden Bache gikk for nok et rentehopp torsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter torsdags renteheving har sentralbanken mottatt 19 henvendelser til sin publikumspostkasse, får Børsen opplyst.

- Noen av henvendelsen er spørsmål, mens andre er henvendelser der avsender ønsker å uttrykke sin mening. I den kategorien er det både positive og negative tilbakemeldinger, men med en overvekt på sistnevnte der avsender uttrykker uenighet med rentebeslutningen eller bekymringer for egen økonomi.Henvendelser med spørsmål besvarer vi, sier kommunikasjonsdirektør Torild Lid Uribarri til Børsen.

Sentralbanken og Ida Wolden Bache tok Norges økonomer på senga da de valgte å heve renta ytterligere før jul. Flere aktører var svært kritiske til valget.

Børsen har spurt om Norges Bank har fått henvendelser rettet direkte til sentralbanksjefen. Dette er ikke besvart.

KRITISERT: - Ida Wolden Bache framstår mer og mer som en isdronning med lite omtanke for arbeidsfolk i Norge, var Rødt-leder Marie Sneve Martinussens klare beskjed etter torsdagens overraskende rentehopp. Her svarer sentralbanksjefen på anklagene. Video: Lars Martin Gimse / Børsen. Vis mer

Da Børsen snakket med sentralbanksjef Ida Wolden Bache umiddelbart etter rentehevingen torsdag, sa hun følgende om tilbakemeldinger fra folket:

- Vi får mange tilbakemeldinger her i banken hvor folk uttrykker at de er bekymret for egen økonomi, og det forstår vi, og vi forstår at dagens nyhet i så måte ikke var god for de som har det trangt. Selv har jeg ikke opplevd noen ubehageligheter, men vi vet og forstår at mange er bekymret.