Sindre Finnes:

Har solgt aksjer

Sindre Finnes har solgt aksjer for minst 425 000 kroner, ifølge DNs opptelling.

GIR SEG MED AKSJER: Sindre Finnes har sagt han vil avstå fra å handle aksjer så lenge kona Erna Solberg er rikspolitiker. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
GIR SEG MED AKSJER: Sindre Finnes har sagt han vil avstå fra å handle aksjer så lenge kona Erna Solberg er rikspolitiker. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av november gikk Sindre Finnes ut med en lovnad om at han slutter med kjøp og salg av aksjer med umiddelbar virkning.

Nå skriver Dagens Næringsliv at Erna Solbergs ektemann så langt ser ut til å holde seg til sin nye plan.

Finnes har gjort et større nedsalg for minst 425 000 kroner, ifølge DNs opptelling.

Bakgrunnen for at Finnes ville slutte med aksjer, er at Solberg ønsker å fortsette som Høyres statsministerkandidat fram mot valget i 2025, noe Finnes og familien «støtter fullt opp om».

- Etter gode diskusjoner med folk rundt meg, har jeg kommet til at en nødvendig konsekvens av dette, er at jeg slutter å kjøpe enkeltaksjer og finansielle instrumenter. Jeg slutter nå, og vil avstå fra det så lenge Erna er en ledende rikspolitiker, sa Finnes den gang.

Ingen etterforskning

Da Høyre-leder Solberg var statsminister, gjorde altså Sindre Finnes over 3600 verdipapirhandler. Førstnevnte fortalte på en pressekonferanse 15. september at ektemannen har lurt henne og at aksjehandelen har gjort henne inhabil i flere saker som statsminister.

Hun hevder hun ikke kjente til det store omfanget av aksjehandelen da det skjedde.

Den 3. november offentliggjorde Økokrim at det ikke åpnes etterforskning mot Erna Solberg og Sindre Finnes i forbindelse med aksjesaken.

- Økokrim har kommet fram til at det ikke foreligger holdepunkter som tilsier at noe straffbart har skjedd. Vi besluttet derfor å ikke iverksette etterforskning i saken.