Har startet etterforskning av John Carew

Den tidligere fotballstjerna er siktet for grov skatteunndragelse, opplyser Økokrim.

UNDER ETTERFORSKNING: Onsdag ettermiddag 2. juni ble det kjent at den norske fotballegenden og skuespilleren John Carew (41) er under etterforskning av Økokrim, siktet for grovt skattesvik. Video: Ivan Larsson, Vegard Krüger / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Økokrim bekrefter onsdag ettermiddag at de etterforsker John Carew for grovt skattesvik.

- Vi kan bekrefte at vi har startet en etterforskning på bakgrunn av anmeldelse fra Skatteetaten. Vi har skjellig grunn for å mistenke Carew for grov skatteunndragelse, opplyser Økokrim.

Påtaleansvarlig og førstestatsadvokat Marianne Bender opplyser at Økokrim har foretatt ransakinger på flere adresser i dag, men at ingen personer er pågrepet.

Norge eller utlandet

Den tidligere landslagsspilleren og utenlandsproffen mistenkes for å ha gitt uriktige opplysninger i sin skattemelding, ved at det ikke er opplyst om inntekt og formue i utlandet.

Carew mistenkes også for å ha gitt uriktige opplysninger om sin inntekt og formue i Norge, ifølge Økokrim.

- Dersom du er i Norge mer enn 183 dager i året, så anses du som bosatt i Norge. Alle som er bosatt i Norge skal opplyse om all sin inntekt og formue i skattemeldingen og betale skatt av dette, sier Bender.

Skuespill og eiendom

Carew har de seneste åra tatt steget inn i skuespillerverden, blant annet med roller i NRKs «Heimebane». I den nye Olsenbanden-filmen spiller Carew karakteren Benny.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer