Har startet etterforskning av John Carew

Den tidligere fotballstjerna er siktet for grov skatteunndragelse, opplyser Økokrim.

UNDER ETTERFORSKNING: Onsdag ettermiddag 2. juni ble det kjent at den norske fotballegenden og skuespilleren John Carew (41) er under etterforskning av Økokrim, siktet for grovt skattesvik. Video: Ivan Larsson, Vegard Krüger / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Økokrim bekrefter onsdag ettermiddag at de etterforsker John Carew for grovt skattesvik.

- Vi kan bekrefte at vi har startet en etterforskning på bakgrunn av anmeldelse fra Skatteetaten. Vi har skjellig grunn for å mistenke Carew for grov skatteunndragelse, opplyser Økokrim.

Påtaleansvarlig og førstestatsadvokat Marianne Bender opplyser at Økokrim har foretatt ransakinger på flere adresser i dag, men at ingen personer er pågrepet.

Norge eller utlandet

Den tidligere landslagsspilleren og utenlandsproffen mistenkes for å ha gitt uriktige opplysninger i sin skattemelding, ved at det ikke er opplyst om inntekt og formue i utlandet.

Carew mistenkes også for å ha gitt uriktige opplysninger om sin inntekt og formue i Norge, ifølge Økokrim.

- Dersom du er i Norge mer enn 183 dager i året, så anses du som bosatt i Norge. Alle som er bosatt i Norge skal opplyse om all sin inntekt og formue i skattemeldingen og betale skatt av dette, sier Bender.

Skuespill og eiendom

Carew har de seneste åra tatt steget inn i skuespillerverden, blant annet med roller i NRKs «Heimebane». I den nye Olsenbanden-filmen spiller Carew karakteren Benny.

I tillegg har han betydelige investeringer i eiendom etter at han la opp som fotballproff.

- Vi vil nå bruke nødvendig tid til å etterforske, for å finne ut om det har skjedd en skatteunndragelse eller ikke, presiserer Bender i Økokrim.

RANSAKING: Økokrim forlater en av John Carews adresser i Oslo onsdag ettermiddag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
RANSAKING: Økokrim forlater en av John Carews adresser i Oslo onsdag ettermiddag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Dagens Næringsliv, som først omtalte saken, skriver at verken Carews advokat Amund Noss eller hans mangeårige agent og forretningspartner Per A. Flod kjente til Økokrims ransakinger da DN tok kontakt onsdag formiddag.

Det har foreløpig ikke lyktes Børsen å få en uttalelse fra Carew eller hans advokat.

Skattestrid

Carew skulle møte Skatteetaten til et rettsmøte om skattesaken i Oslo byfogdembete i februar i år.

- Jeg har alltid ønsket å ha et ordnet skatteforhold og har også alltid hatt det. Inntil i fjor har jeg betalt skatt til britiske skattemyndigheter basert på at jeg var bosatt der. Norske skattemyndigheter mener imidlertid at det er Norge som skal ha skatten. Saken skyldes dette forholdet. Jeg ønsker å betale riktig skatt og samarbeider gjerne med norske skattemyndigheter for å avklare de spørsmål saken reiser, sa Carew til DN i den anledning.

Børsen kommer tilbake med mer.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer