Har tapt 230 millioner kroner

Stein Erik Hagens spadrøm The Well har tapt 230 millioner kroner siden oppstart.

UNDERSKUDD: For Stein Erik Hagen og The Well. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
UNDERSKUDD: For Stein Erik Hagen og The Well. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

The Well har tapt penger siden oppstart i 2015. Selskapet eies av investeringsselskapet «Canica», til milliardær Stein Erik Hagen (66).

- Så langt har ikke The Well vært noen økonomisk suksess. Altfor mange uheldige omstendigheter, skriver Hagen i en sms til Dagens Næringsliv.

Selv om omsetningen nesten doblet til totalt 130 millioner i 2021, sier Hagen at coronaårene har vært krevende for The Well.

- Det har vært omfattende reparasjoner og utbedringer. Dette har kostet oss veldig mange penger, sier Hagen.

Kan snu

Milliardær og Orkla-eier Hagen eide dagligvarebutikken Rimi i mange år, som ga han tilnavnet «Rimi-Hagen».

The Well åpnet hotell tilknyttet spavirksomheten sommeren 2021. Hagen tror hotellet kan snu den negative trenden.

- Hotellet skulle vært bygget fra start, da vi ser at det vil endre hele lønnsomhetsbildet, sier han til Dagens Næringsliv.

Selv om Hagen-familien ikke liker å tape penger, så er The Well en mindre andel av porteføljen. Deres største investering er Orkla.

- Min familie er svært langsiktige investorer, og av familiens totale virksomhet (i Norge og Sveits) utgjør The Well en mindre andel, så de dårlige resultatene truer ikke vår eksistens.

Freste mot Rødt

I fjor raste Hagen etter å ha vært målskive for kritikk fra partiet Rødt, for å fly privatfly til hytta si i Kragerø. Rødt ønsket å nedlegge forbud mot nettopp dette.

- Jeg blir gjerne med og spanderer en «one way ticket» til Nord-Korea for dem som stemmer Rødt. Så får de et samfunn slik de ønsker seg med en gang, svarte Hagen til forslaget.

Mímir Kristjánsson, stortingskandidat for Rødt, svarte i en kronikk til Dagbladet ved å kalle Hagen «Vestkantens egen landsbyidiot».

- Så har han gjort det igjen, Stein Erik Hagen. Det er ikke valgkamp før Vestkantens egen landsbyidiot har tråkket i salaten, skriver Kristjánsson.

Rødt-representanten hevder Hagen gjennom Erna Solbergs regjeringstid har blitt 25 milliarder rikere.

- De fleste rister nok bare lattermildt på hodet når Stein Erik Hagen kommer trampende inn i valgkampen med klovnesko og rød nese. På sosiale medier spør mange hvor mye Rødt har betalt Hagen for å drive valgkamp for oss. Men egentlig bør vi ikke le av Stein Erik Hagen. Han er altfor mektig til det, legger Kristjánsson til.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer