Skattelistene 2019:

Har tapt 66 millioner

I 2019 tjente drapssiktede Tom Hagen 9 795 986 kroner. Det er under halvparten av det han tjente i 2018.

Anne-Elisabeth Hagen og Tom Hagen. Bilder godkjent av familien.
Anne-Elisabeth Hagen og Tom Hagen. Bilder godkjent av familien. Vis mer
Publisert

Januar 2019 ble det offentlig kjent at Anne-Elisabeth Hagen var borte. Politiet mener at hun er blitt bortført og seinere drept.

Nå viser skattelistene at ektemannen Tom Hagen, i løpet av 2019, tjente 9 795 986 kroner. Det er over ti millioner kroner mindre enn han tjente i 2018.

Ifølge skattelistene hadde han nå 850 590 876 kroner på bok i 2019. Det er 66,1 millioner kroner mindre enn han hadde i 2018.

Hagen er likevel Norges 89. rikeste person, ifølge skattelistene.

Tom Hagen er siktet for å ha drept kona. Han har hele tiden nektet straffskyld.

Løsepengekravet fra de antatte gjerningsmennene ble framsatt i et trusselbrev dagen Anne-Elisabeth forsvant. Kravet var på rundt 90 millioner kroner. I juli 2019 betalte Hagen rundt ti millioner kroner i kryptovaluta til de antatte gjerningsmennene, mens politiet i flere land fulgte med, i et forsøk på å spore pengene.

Hagen har også utlovet en dusør på 10 millioner kroner for tips som fører til at Anne-Elisabeth blir funnet.

Milliardær

Til tross for at Hagen har vært blant landets rikeste menn, har han fram til sin kones forsvinning vært relativt lite offentlig person.

Hagen ligger på 169. plass på Kapitals liste over landets 400 rikeste personer. De anslår at han har en formue på rundt to milliarder. Kapital baserer sine lister på sine egne beregninger av de reelle formuene, ikke bare det som framgår av skattelistene.

Hoveddelen av Hagens formue kommer fra hans eierandel på rundt 70 prosent av selskapet Elkraft, som selger strøm til norske bedrifter.

Nekter straffskyld

28. april 2020, nesten halvannet år etter at Anne-Elisabeth forsvant, ble Tom Hagen pågrepet av politiet og siktet for å ha drept henne.

Hun er fortsatt borte.

Tom Hagen har hele tiden holdt fast ved at han ikke har gjort det, noe han også understreket da han stilte opp på Dagsrevyen 31. oktober i år, på dagen to år etter at hun forsvant.

- Det har vært to vanskelige år. Tomhet er et ord. Hun skulle vært her, men det er hun ikke, sa Hagen da.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer