Har tapt flere hundre millioner - berges av forsikringsgigant

If forsikring kjøper alle aksjene i Viking Redningstjeneste.

SOLGT: Forsikringsselskapet If kjøper 100 prosent av aksjene i Viking Redningstjeneste. Foto: Knut Falch / NTB Scanpix
SOLGT: Forsikringsselskapet If kjøper 100 prosent av aksjene i Viking Redningstjeneste. Foto: Knut Falch / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

If forsikring kjøper alle aksjene i Viking Redningstjeneste for 325 millioner kroner. Det melder sistnevnte selskap i en børsmelding.

- If og Viking har samarbeidet i mange år, og passer godt sammen. Avtalen sikrer et enda tettere samarbeid, som vil være en fordel både for bileiere og partnerne våre i bilbransjen, sier Morten Thorsrud, konsernsjef i If, i en pressemelding.

Thorsrud viser til at bilhold og mobilitet er i kraftig endring, og sier at han ser på kjøpet av Viking som en naturlig utvidelse av virksomheten:

- If og Viking er begge store, nordiske selskaper med sterke varemerker og leverandører av trygghet i folks hverdag. Selskapene deler også visjonen om å utvikle gode digitale løsninger for kundene, og kommer til å stå sammen om utvikle disse, sammen med andre aktører innen mobilitet, sier Thorsrud.

If skriver videre at Viking har 320 servicestasjoner i sitt nettverk som betjener hele Norden. Selskapet håndterer 1,5 millioner telefonsamtaler og utfører rundt 460 000 assistanser årlig.

- Vi er svært fornøyd med avtalen, og ikke minst stolte over å bli en del av Nordens største forsikringskonsern, sier konsernsjef Hans Petter Semmelmann i Viking Redningstjeneste i den samme pressemeldingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer