Stortingsvalget

- Har tatt fullstendig av

Senterpartiet vil fryse lønna til ledere i staten som tjener mer enn 1,5 millioner. Høyre mener partiet «slår inn åpne dører».

LØNN: Statsminister Erna Solberg (H) tjener 1,7 millioner kroner i året. Skattelistene for 2019 viste at den daværende Nav-sjefen tjente over 2,4 millioner, mens Statsbygg-sjefen stod oppført med inntekt på 2,2 millioner, ifølge Frifagbevegelse. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
LØNN: Statsminister Erna Solberg (H) tjener 1,7 millioner kroner i året. Skattelistene for 2019 viste at den daværende Nav-sjefen tjente over 2,4 millioner, mens Statsbygg-sjefen stod oppført med inntekt på 2,2 millioner, ifølge Frifagbevegelse. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Senterpartiet mener lederlønningene i staten har «tatt fullstendig av». Rett før valgdagen deler partiet deres plan for å snu forskjellsutviklingen i Norge, eksklusivt med Dagbladet.

Det aller første punktet er:

  • Nedsette en lavlønnskommisjon som skal komme med konkrete tiltak for å løfte yrkesgrupper med lave lønninger. Samt fryse lønna til ledere i staten som tjener mer enn 1,5 millioner kroner.

- Lover dere å fryse lønna?

- Det er et viktig punkt for oss. Mange ledere i staten tjener mer enn statsministeren, og det er etter mitt syn en ukultur, sier Sigbjørn Gjelsvik, stortingsrepresentant og Senterpartiets finanspolitiske talsperson.

- Rett og rimelig

Gjelsvik mener det er for mange sjefer i staten med et for høyt lønnsnivå.

- Staten har etter hvert blitt organisert slik at det er mange på ledernivå, med et lønnsnivå som etter hvert har tatt fullstendig av. Det er behov for å fryse lønnsnivået til de som tjener 1,5 mill. Da har de lønna de har hatt før, et godt lønnsnivå, men det fryses slik at den ikke øker ytterligere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.