Har testet Vollvik-munnbind

- Politiet er glade for resultatene kan tyde på at munnbindene som er ommerket har en bedre kvalitet enn fryktet, skriver politiet.

HÅPER PÅ GODE TESTER: Idar Vollvik sier han håper testene av munnbindene vil vise at de er type 1, altså medisinske munnbind. Foto: Odd Mehus / Børsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

FFI har testet munnbindene som Idar Vollvik er siktet for å ha pakket om. De er har høyere bakterietetthet enn fryktet, skriver politiet i en pressemelding.

- Politiet er glade for resultatene kan tyde på at munnbindene som er ommerket har en bedre kvalitet enn fryktet, skriver politiet.

Idar Vollvik er siktet for brudd på loven om medisinsk utstyr ved at han skal ha pakket om munnbind og ha gitt uttrykk for at han solgte medisinske munnbind. Han ble pågrepet av sivilt politi tidlig om morgenen tirsdag 1. september, og tatt med til timelange avhør i politihuset i Bergen sentrum.

- Det var dramatisk og svært ubehagelig. I bilen inn til byen tenkte jeg at dette måtte være en feil. Jeg ble tatt direkte inn i avhør og ble fortalt hva jeg var siktet for, fortalte Vollvik til Børsen forrige fredag.

- Ikke representativt

Helt konkret har FFI (Forsvarets forskningsinstitutt) testet munnbindenes bakterielle filtreringseffektivitet.

«... resultatet viser at alle de seks munnbindene som er testet har en bakteriell filtreringseffektivitet på minst 98%, noe som tilsvarer kravet for munnbind av type I, II eller IIR. Det er kun testet et lite utvalg munnbind, og det kan derfor heller ikke ansees som representativt for det totale antall beslaglagte munnbind», heter det i pressemeldingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.