Gjeldstaket i USA:

- Har troa på enighet

Lederen for Representantenes hus i USA, Kevin McCarthy, sier han og president Joe Biden ikke har blitt enige om gjeldstaket, men at de skal fortsette samtalene.

HVER DAG: Kevin McCarthy sier han og Biden vil snakke hver dag frem til en enighet er i havn. Foto: Alex Brandon / AP / NTB
HVER DAG: Kevin McCarthy sier han og Biden vil snakke hver dag frem til en enighet er i havn. Foto: Alex Brandon / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Biden og McCarthy møtes natt til tirsdag ansikt til ansikt for første gang på flere måneder, med bare ti dager igjen til å løse krisen rundt USAs gjeldstak.

- Jeg synes vi hadde en produktiv samtale. Vi har ingen avtale ennå, men jeg har troa på at vi kan komme fram til en, sa McCarthy etter møtet i Det hvite hus.

Han la til at han og Biden kommer til å snakke sammen hver dag fram til en enighet om gjeldstaket er i havn.

Optimistisk

I forkant av møtet sa Biden at han var optimistisk, og at han trodde de ville gjøre framskritt. Etter møtet sa Biden i likhet med McCarthy at det hadde vært produktivt.

- Vi gjentok nok en gang at mislighold er uaktuelt og at den eneste måten å gå videre på er i god tro mot en topartsavtale, sa Biden etter møtet.

Ifølge McCarthy er neste skritt nå at forhandlere skal møtes og jobbe gjennom natta for å prøve å finne fram til en enighet.

Ønsker kutt

USAs finansdepartement har satt 1. juni som en endelig frist for at partene skal komme til enighet om gjeldstaket – som har blitt hevet hele 78 ganger siden 1960. Finansminister Janet Yellen har advart mot følgene av å ikke heve gjeldstaket og sier at mislighold av statsgjelden kan true verdensøkonomien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer