SAS-ledelsen til Børsen:

- Har vært sterke følelser

Leder for SAS Norge Flygerforening omtalte avtalen som en «tragedie». Nå kommer SAS-sjefen med en beklagelse.

KONSEKVENSER: Administrerende direktør i SAS Anko Van Der Werff forklarer hvor store konsekvenser streiken har fått for SAS. Reporter: Frode Andresen. Video: Marthe Tveter Gjønnes Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(STOCKHOLM/OSLO (Børsen): - Det er bittersøtt. Det er bittert å tenke på all skaden vi har påført våre passasjerer de siste ukene. Vi beklager dypt. Det har ikke vært enkelt for passasjerene, spesielt ikke i høysesongen. Det har heller ikke vært lett for våre ansatte. Det har vært noen veldig tøffe uker, sier Anko van der Werff til Børsen.

Natt til tirsdag ble det bekreftet: SAS-ledelsen og pilotene har kommet til enighet, og dermed avsluttes streiken som har vart siden 4. juli.

Mandag kveld ble det kjent at avtalen var på plass, men likevel var det ikke utelukkende positiv stemning.

- Tragedie

På spørsmål om de var fornøyde med avtalen, svarte leder for SAS Norge Flygerforening, Jan Levi Skogvang:

- Nei, overhodet ikke. Dette er en tragedie for pilotene, rent avtalemessig. Men det er godt at vi er ferdige og at vi får flyene opp i luften igjen, sa han mandag kveld.

Noen timer seinere skrev partene under på avtalen, noe som betyr at streiken er over.

- Letta

Når Børsen forelegger Skogvangs uttalelse til SAS' sjef i Norge, Kjetil Håbjørg, og spør hvordan han selv vil beskrive avtalen, svarer han:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer