Hard Rock Café legges ned

Høy husleie skal være hovedgrunnen til at de svenske eierne nå avvikler driften.

STENGER DØRENE: 18. desember er siste dagen Hard Rock Café i Oslo er åpen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
STENGER DØRENE: 18. desember er siste dagen Hard Rock Café i Oslo er åpen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hard Rock Café i Karl Johans gate i Oslo legges ned etter 16 år, skriver Avisa Oslo.

Lørdag 18. desember blir siste åpne dagen før dørene stenges for godt.

Høy husleie

De aller fleste ville nok anta at det er pandemien som har felt den kjente restauranten, men det er ikke den viktigste grunnen.

- Pandemien har jo vært med på å forsterke det, det har vært enda tøffere de siste to åra, men de har hatt en ekstremt høy husleie, sier Karl-Henning Svendsen, driftsansvarlig hos Hard Rock Café Oslo til Børsen.

Ettersom han har forstått har de svenske eierne lenge forsøkt å forhandle om en ny leieavtale, men de kom aldri til noen enighet.

- Da ble man enige om å avslutte leieforholdet 1. januar, sier Svendsen.

Regnskapstallene til restauranten viser også at det har gått i motbakke hele veien. Tar vi for oss de siste åra, viser de et underskudd på nesten to millioner kroner i 2019, året før pandemien, og drøye en million kroner i 2018.

Store underskudd

For 2017 og 2016 er tallene enda verre: Da var det årlige underskuddet på tett opp mot fem millioner kroner.

- De har hatt en omsetning på 60 millioner kroner helt tilbake til da restauranten ble startet i 2005. Det skal det være mulig å tjene penger på, sier Svendsen, og fortsetter:

- Man kan jo se hvor stort underskudd de har bygget opp gjennom åra. De svenske eierne har virkelig satset på Norge, og de har vel hatt Hard Rock Café i Norge mer med hjertet enn med det økonomiske. De har tapt penger så å si hvert år, sier Svendsen.

Som følge av at restauranten nå stenger dørene står opp mot 75 personer uten jobb. Det skjer på et tidspunkt da så godt som alle serveringssteder og restauranter er stengt.

Kan komme tilbake

De ansatte har vært klar over situasjonen, men har trodd at de da kunne ordne seg jobber andre steder i bransjen, som har skreket etter kvalifisert personell i høst.

- Det har vært trist den siste tiden i bransjen, ettersom det har vært mangel på folk i hele høst. Derfor har de fleste hatt tror på at det skal gå greit. Men nå har vi jo fått en nedstengning og en dårlig lønnsstøtteordning, sier Svendsen, som sier følgende om hvordan de ansatte ser på framtida:

- Det er en del bekymring, og en del som sier de vil se på andre bransjer, fordi denne bransjen er for uforutsigbar.

Svendsen synes også det er trist at Oslo nå blir en hovedstad uten en Hard Rock Cafe.

- Jeg har vært i dialog med de som eier Hard Rock Café-rettighetene i USA, og de vil veldig gjerne ha det i Norge også. De vil veldig gjerne at vi skal lete etter nye lokaler, sier Svendsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer