- Hardeste julebord-sesongen noen gang

Økonomisk går det så det suser for Bent Stiansen og Statholdergaarden, men både han og de ansatte gleder seg til juleferie.

GLEDER SEG: Bent Stiansen gleder seg til juleferie etter en strevsom, men innbringende, høst. Foto: Tore Meek / NTB
GLEDER SEG: Bent Stiansen gleder seg til juleferie etter en strevsom, men innbringende, høst. Foto: Tore Meek / NTB Vis mer
Publisert

- Det er den hardeste julebordsesongen jeg noen gang har deltatt i.

Ordene over tilhører ingen hvem som helst. Det er Bent Stiansen, innehaver av Norges eldste Michelin-stjerner og eier av Statholdergaarden og Statholderens Mat & Vinkjeller, som beskriver ståa like før jul.

- Frustrerende

Med flere tiår i bransjen har han vært gjennom flere julebordsesonger enn de aller fleste, og tøffere enn i år har det altså aldri vært.

- På generell basis er det ganske frustrerende å arbeide, fordi det er så mye nervøsitet til enhver snue, forklarer Stiansen, og tilkjennegir dermed frustrasjoner omtrent hele den norske befolkningen kan kjenne på.

Er den tette nesa og hostingen coronavirus, eller er det «bare» en helt ordinær forkjølelse?

At folk går og kjenner litt ekstra etter er ikke helt unaturlig heller, med de siste ukers nyheter om en ny, og svært smittsom, variant av coronaviruset, omikron.

- Det er en veldig krevende situasjon med høy forkjølelsesfaktor i befolkningen og blant ansatte. Samtidig så er trykket på restaurantene stort, og vi skal levere kvalitet og det vi er kjent for, sier Stiansen, og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.