- Det er den hardeste julebordsesongen jeg noen gang har deltatt i.
Ordene over tilhører ingen hvem som helst. Det er Bent Stiansen, innehaver av Norges eldste Michelin-stjerner og eier av Statholdergaarden og Statholderens Mat & Vinkjeller, som beskriver ståa like før jul.
- Frustrerende
Med flere tiår i bransjen har han vært gjennom flere julebordsesonger enn de aller fleste, og tøffere enn i år har det altså aldri vært.
- På generell basis er det ganske frustrerende å arbeide, fordi det er så mye nervøsitet til enhver snue, forklarer Stiansen, og tilkjennegir dermed frustrasjoner omtrent hele den norske befolkningen kan kjenne på.
Er den tette nesa og hostingen coronavirus, eller er det «bare» en helt ordinær forkjølelse?
At folk går og kjenner litt ekstra etter er ikke helt unaturlig heller, med de siste ukers nyheter om en ny, og svært smittsom, variant av coronaviruset, omikron.
- Det er en veldig krevende situasjon med høy forkjølelsesfaktor i befolkningen og blant ansatte. Samtidig så er trykket på restaurantene stort, og vi skal levere kvalitet og det vi er kjent for, sier Stiansen, og legger til:
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger