Hardt press mot «turbokyllinger»

Dyrevernere lager lurveleven for matgiganten i Danmark.

BESVÆR: Rema 1000 blir måskive for danske dyreverneres kampanje mot såkalt turbokylling. Foto: Audun Braastad / NTB
BESVÆR: Rema 1000 blir måskive for danske dyreverneres kampanje mot såkalt turbokylling. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Her hjemme har Rema 1000 byttet ut den såkalte turbokyllingen Ross 308 med den mer saktevoksende rasen Hubbard.

I matvaregigantens søsterbutikker lenger sør går det ikke like raskt unna, og nå har danske dyrevernorganisasjoner sett seg lei.

Massiv kampanje

Denne uka drar dyrevernorganisasjonen Anima i gang en storstilt kampanje som ifølge bt.dk omfatter demonstrasjoner i landets største byer, reklamekampanjer i de riksdekkende avisene og videokampanjer i sosiale medier.

Det skal være første gang danske dyrevernere går til direkte frontalangrep mot en navngitt kjede, ifølge Politiken, som først omtalte kampanjen.

Thorbjørn Schiønning, kommunikasjonssjef i Anima, sier følgende i en pressemelding:

- Rema 1000 er en sentral aktør i dansk dagligvarebransje. Under parolen «lavpris med holdning» skryter de av å sette dyrevelferd i høysetet. Men god dyrevelferd og turbokylling kan aldri gå hånd i hånd.

Legger om

Rasen Ross 308 er slakteklar etter en måned. Andre raser bruker 50 dager, noe som skal gi langt lavere dødelighet og bedre dyrevelferd for dyra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer