Freia-tillitsvalgt:

Hardt ut: - Fare på ferde

Freia-tillitsvalg er sterkt kritisk til norske selskapers boikott av virksomheten: - Har vært litt for raske på avtrekkeren, mener han.

- URETTFERDIG: Freia-tillitsvalgt Gøran Nyberg er kritisk til Mondelez' operative virksomhet i Russland. Han mener likevel at Freia får ufortjent mye tyn. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- URETTFERDIG: Freia-tillitsvalgt Gøran Nyberg er kritisk til Mondelez' operative virksomhet i Russland. Han mener likevel at Freia får ufortjent mye tyn. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Det er helt klart at dette vil sørge for en omdømmeknekk, det er ikke til å legge skjul på, sier Freia-tillitsvalgt Gøran Nyberg til Børsen.

Sjelden har det blåst hardere rundt sjokoladefabrikken på Grünerløkka i Oslo. De siste dagene har et ras av selskaper tatt offentlig avstand fra Freia i en kollektiv boikott av merkevaren.

Årsaken er at snackskjempen er eid av det amerikanske gigantselskapet Mondelez - som har havnet på Ukrainas svarteliste for å fortsatt operere i Russland.

- Er det som skjer nå fullstendig urettferdig?

- Ja, jeg vil si det. Jeg tror de aktørene som boikotter har vært litt for raske på avtrekkeren. Vi er en norsk bedrift, med null tilknytning til Russland. Jeg synes vi blir straffet urettferdig.

Håper flere får svi

Han utdyper:

- Lista over aktører som fortsatt opererer i Russland, er lang. Hvis alle disse skal boikottes, kan det få store konsekvenser for norske arbeidsplasser og den norske forbruker.

- Er det en god nok unnskyldning?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer