Hardt ut mot Tangen-ansettelsen

Arbeiderpartiet slutter seg til representantskapets kritikk.

KRITISK: Ap-leder Jonas Gahr Støre er svært kritisk til omstendighetene rundt ansettelsen av Nicolai Tangen som ny sjef for Oljefondet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KRITISK: Ap-leder Jonas Gahr Støre er svært kritisk til omstendighetene rundt ansettelsen av Nicolai Tangen som ny sjef for Oljefondet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

Arbeiderpartiets stortingsgruppe har konkludert med at omstendighetene rundt ansettelsen av Nicolai Tangen som ny sjef for Oljefondet er svært kritikkverdige, skriver partiet i en pressemelding.

- Vi har gjennom representantskapets rapport og høringen i Stortinget fått bekreftet kritikkverdige forhold rundt ansettelsen av ny leder for Oljefondet. Arbeiderpartiet slutter seg i hovedsak til denne kritikken, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Forsterket inntrykk

- Inntrykket ble forsterket gjennom høringen der det ble klart at det kan oppstå nye interessekonflikter knyttet til Nicolai Tangen og ledelsen av Oljefondet, at de etiske retningslinjene som skal gjelde for alle bankens ansatte ikke er overholdt, at det er tvil om ansettelsen vil svekke Norges innsats mot skatteparadiser og at det har vært både lovbrudd og uregelmessigheter i ansettelsesprosessen.

Arbeiderpartiet skriver at de har tatt på alvor at Norges Banks representantskap enstemmig har fremmet en sterk kritikk av ansettelsesprosessen.

«Summen av disse forholdene, og at eierskap med så omfattende risiko for interessekonflikter foreligger, gjør at Arbeiderpartiet konkluderer med at det ikke er forenelig med kravene som bør gjelder for å lede Oljefondet», heter det i pressemeldingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.