Statkraft-sjefens strømsalg-bonus

Harselerer med Statkraft-sjefens bonus

For andre år på rad belønnes Statkraft-sjefen for å ha solgt strømmen dyrere enn konkurrentene. Nå harselerer Knut E. Sunde i NHO-foreningen Norsk Industri med Statkraft-sjefens bonusordning.

STRØMKRISE: Statsminister Jonas Gahr Støre møtte pressen etter møtet med LO og NHO om strømkrisa i august i fjor. Foto: Ivan Larsson / Dagbladet TV Vis mer
Publisert

For innsatsen i 2022 får Statkrafts konsernsjef Christian Rynning-Tønnessen en bonusutbetaling på 800 000 kroner, ifølge årsrapporten.

Det er like mye som året før, og gir Statkraft-sjefen en samlet godtgjørelse for 2022 på 7,1 millioner kroner.

Til grunn for konsernsjefens bonus ligger ni strategiske mål satt av styret.

Et av målene han nådde «100 prosent» – både i 2021 og 2022 – var å selge vannkraften Statkraft produserer dyrere enn konkurrentene.

Det greide han ved å selge mest mulig strøm når strømprisen var høy.

– Ei kule varmt

«Det er ikke prisene i seg selv som gir uttelling på bonuskriteriene, men hvor godt Statkraft gjør det sammenliknet med resten av markedet», skriver Statkraft-pressetalsmann Lars Magnus Günther til Dagbladet.

I Norsk Industri, den største landsforeningen i NHO, er de syrlige i sine kommentarer om bonusordningen i statseide Statkraft.

Direktør Knut E. Sunde «registrerer» at en del av Statkraft-sjefens bonus er basert på en «vesentlig bedre prismargin» på vannkraft enn konkurrentene.

– Dette skjedde i et år hvor debatten om høye strømpriser gikk en kule varmt i landet, konstaterer Sunde, som leder Bransje- og industripolitisk avdeling i Norsk Industri.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer